21 mrt 2019

Die Haghe 1 en 2 met lege handen naar huis gestuurd

Ja beste ODIK’kers, we raken verwend!
Het is nog maar zo kort geleden dat we vol adrenaline, stijf van de spanning, krom van de zenuwen en tussen hoop en vrees naar de eerste zaalwedstrijd van het seizoen in de Overgangsklasse C zaten te kijken. Zouden ze het gaan redden? Zou ons vlaggenschip zich in dit korfbalgeweld kunnen handhaven?

De euforie kende geen grenzen toen eind november in de eerste thuiswedstrijd het sterke OVVO werd geklopt en weeks daarna een punt werd gepakt in de uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest.
En nu, ruim 2 maanden later, vinden we de monsterzege vorige week op datzelfde HKV/Ons Eibernest eigenlijk het resultaat van een nogal eenzijdige en wat saaie wedstrijd…

We hebben kunnen zien dat het team van Hugo barst van de kwaliteit en beschikt over een onwijs goede wedstrijdmentaliteit, wat er toe heeft geleid dat ODIK 1 lijstaanvoerder is en dat alle tegenstanders met knikkende knieën het veld betreden tegen ons rood-witte leger.
Zo ook Die Haghe, dat met 2 punten onderaan bungelt.

De bibbers van Die Haghe bleken terecht, want de ploeg uit Den Haag kwam er absoluut niet aan te pas.
Zonder dat ODIK alles uit de kast hoefde te halen werden de Hagenezen zo ongeveer verpulverd. De 13-2 ruststand zegt eigenlijk alles al.
In de 2e helft kon ODIK de focus niet vasthouden en dat is ook geen wonder als je niet uitgedaagd wordt. 

De wedstrijd sleepte zich daardoor naar het einde met een 27 – 13 eindstand.

Hoe anders verliep de strijd tussen ODIK 2 en Die Haghe 2!

Deze ploegen waren volstrekt aan elkaar gewaagd en tot enkele minuten voor tijd was niet te voorspellen wie er met de punten vandoor zou gaan.
Even leek Die Haghe aan het langste eind te trekken, maar in de slotfase werd Bart Laros ingebracht en uitgerekend deze speler uit ODIK 3 wist met een perfecte invalbeurt het verschil te maken. Door 2 prachtige goals van hem kwam ODIK op een 23 – 21 voorsprong. Een treffer van de Hagenezen in de slotminuut kon ODIK 2 geen pijn meer doen; de 2 punten waren binnen, dus de overwinnings-selfie kon worden gemaakt!

Bij ODIK 1 was het team D1 het Team van de Week.
De wedstrijdbeelden van ODIK 1 zijn hier te zien en de foto’s van ODIK 2 staan hier.