FAQs - Veelgestelde vragen algemeen

Je bent nu op de ODIK-site. Als je wilt inloggen, doe je het volgende:

1. Klik rechtsboven in beeld op ‘My ODIK’
2. Vul je gebruikersnaam in. ('Wat is mijn gebruikersnaam?')
3. Vul je wachtwoord in.
4. Klik op ‘Inloggen’.

Als je succesvol bent ingelogd, verschijnt jouw profiel in beeld, bijvoorbeeld:

 
Je gebruikersnaam is altijd je voornaam en je de eerste 3 letters van je achternaam met een laag streepje er tussen. Mocht je achternaam een tussenvoegsel hebben dan moet je deze niet gebruiken, maar gelijk de eerste 3 letters van je daadwerkelijke achternaam gebruiken.

Voorbeeld: Als je voornaam "ODIK" is en je achternaam "van Barneveld" dan is je gebruikersnaam Odik_Bar.


Heb je toegang nodig tot de ODIK-site voor het plaatsen van berichten etc, mail dan naar webmaster@odik.nl. Dan kan direct een account voor je worden aangemaakt.
Alle ODIK-leden krijgen een account voor ‘Mijn ODIK’, zodat je kunt inloggen op de ODIK-site. Als je inlogt, heb je meer rechten dan de ‘gewone’ bezoeker van de ODIK-site. Ieder ingelogd lid kan:
-          Reageren op nieuwsberichten
Om te voorkomen dat er onwenselijke reacties worden geplaatst door robots of onbekenden, kunnen alleen leden reageren.
-          Informatie over ODIK bekijken die alleen bestemd is voor ODIK-leden
Denk hierbij bijvoorbeeld aan beleidsstukken, financiële stukken, telefoonnummers etc.
-         Andere leden opzoeken, hun gegevens bekijken en naar ze mailen
Handig als je bijvoorbeeld het spelersnummer van iemand nodig hebt, op zoek bent naar een vrijwilliger of een reserve.
-        Adreswijzigingen doorgeven!


Als je als ODIK-lid ook actief bent als vrijwilliger in bijvoorbeeld 1 van de commissies, dan biedt ‘Mijn ODIK’ nog meer mogelijkheden.
-          Het plaatsen van content op de website
Afhankelijk van de taken die je als vrijwilliger hebt, kan je activiteiten plaatsen op de site, nieuwsberichten, wedstrijdverslagen, foto’s, teksten aanpassen, sponsors toevoegen etc.
-          Het delen van informatie met je medecommissieleden
Een speciale plek om per commissie om documenten met elkaar te delen. Denk hierbij aan agenda en notulen van vergaderingen, draaiboeken voor activiteiten etc.

Wachtwoord onjuist?
Staat je CAPSLOCK misschien aan? 
Ze hem uit en probeer het nog een keer.


Wachtwoord vergeten?
1. Ga naar 'MyODIK'
2. Klik op 'Wachtwoord vergeten?'
3. Voer je emailadres in
4. Klik op 'Verstuur'*

Je ontvangt nu een mail met een verificatiecode en een link. Let op! deze mail kan in de spam filter zitten, aangezien het een automatisch gegenereerde mail is.

5. Klik op de link
6. Vul je gebruikersnaam en je verificatiecode in.

Als je je gebruikersnaam en verificatiecode goed invult, vraagt de site om je gewenste wachtwoord. Let op dat het wachtwoord sterk genoeg is (hoofdletters/cijfers helpen hierbij). Wanneer je het wachtwoord twee keer hebt ingevoerd en verstuurd hebt kun je inloggen op de ODIKsite. Succes!


* Melding 'Opslaan gebruiker mislukt: Dit e-mailadres is al geregistreerd'
Krijg je bovenstaande melding als je je emailadres invult bij 'Wachtwoord vergeten?'. Dan staat jouw emailadres geregistreerd bij meerdere ODIKleden. Dat komt bijvoorbeeld voor als je meerdere kinderen hebt die korfballen en bij alle kinderen het emailadres van de ouders is opgegeven.

Het beste is om voor ieder kind zijn eigen emailadres te laten registreren. Geef de emailadressen door via webmaster@odik.nl. Hebben de kinderen (nog) geen eigen mailadres, stuur dan ook een mailtje aan de webmaster. Deze kan dan een andere oplossing bedenken.


Andere problemen met inloggen?
Mail dan je foutmelding naar webmaster@odik.nl
 

Vanaf 2013 is het de bedoeling dat iedereen adreswijzigingen doorgeeft via MyODIK.
Log in, bekijk je profiel, wijzig je adres, sla het op. Zo simpel kan het zijn!

Meerdere leden op 1 adres? Registreer de wijzigingen bij ieder lid.

De nieuwsbrief wordt 2-wekelijks verstuurd op donderdagavond of vrijdagochtend. In de zomerperiode is er geen nieuwsbrief. In de laatste nieuwsbrief voor de zomer staat vermeld wanneer je de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen kunt verwachten.

Al het nieuws voor de website, de nieuwsbrief, twitter of facebook en ook als je iets leuks hebt voor de krant, kan je sturen naar nieuws@odik.nl

De nieuwsbrief wordt iedere 2 weken op vrijdagochtend verstuurd. Stuur voor donderdagavond je nieuws naar nieuws@odik.nl als je wilt dat je nieuwsbericht nog de volgende dag in de nieuwsbrief verschijnt!

Het afmelden voor de nieuwsbrief van ODIK wordt ten sterkste afgeraden. De nieuwsbrief kan informatie bevatten die essentieel is voor ieder ODIK-lid, maar die (bijv. ivm gevoelige gegevens) toch niet op de website wordt geplaatst. De nieuwsbrief is dus de enige manier om deze informatie te ontvangen.

Als je geen nieuwsbrief ontvangt kan dat verschillende oorzaken hebben:

-          Je (juiste) emailadres is niet bekend bij ODIK.
Controleer je emailadres in Mijn ODIK. 
 
-          De nieuwsbrief wordt tegengehouden door je SPAMfilter.
Voeg nieuwsbrief@odik.nl toe aan je adresboek en/of veilige lijst. Daardoor weet je mailbox dat de afzender van de ODIK-nieuwsbrief betrouwbaar is en zal het bericht in je inbox verschijnen.

 

De agenda op de ODIK-site is niet alleen bedoeld voor activiteiten die georganiseerd worden door de AC, maar voor alle activiteiten, vergaderingen, reserveringen etc die er worden georganiseerd bij of door ODIK. De agenda wordt gebruikt voor twee doeleinden:

-          Informeren ODIK-leden
Informeer ODIK-leden over vergaderingen zodat leden die iets willen inbrengen op een vergadering weten wanneer er wordt vergaderd. En informeer ODIK-leden natuurlijk ook over de leuke activiteiten, zodat iedereen weet dat er een activiteit is en hoe ze zich er voor op kunnen geven.

-          Overzicht bezetting
Het is belangrijk dat alle activiteiten in de ODIK-kantine of op de ODIK-velden in de agenda terecht komen, zodat er zicht is op wanneer de kantine en velden bezet zijn en wanneer niet. Bijvoorbeeld een scheidsrechtersdag van de bond is niet interessant voor ODIK-leden, maar het is wel belangrijk om te weten dat deze plaats vindt, zodat er niet tegelijkertijd oefenwedstrijden worden ingeroosterd.

LET OP! Competitiewedstrijden staan niet in de agenda, maar zijn te vinden bij 'Programma' in het menu Competitie.

Als jij een activiteit organiseert die thuishoort in de agenda, zet deze er dan altijd in! Als je geen rechten hebt om activiteiten te plaatsen, mail dan naar webmaster@odik.nl