Vertrouwenscontactpersonen ODIK

Bij iedere sportclub werken en sporten mensen samen en hierdoor kunnen problemen ontstaan in de onderlinge verhoudingen. Vaak zijn de problemen niet noemenswaardig of zijn
ze na de training of wedstrijd al opgelost.

Helaas zijn er situaties die je niet zomaar oplost. Je kunt of durft geen weerwoord te geven. Naar je trainer of coach stappen is ook niet altijd de oplossing. Daarom heeft ODIK vertrouwenscontactpersonen. Bij ons kun je terecht met problemen op het gebied van
ongewenst gedrag.

Voorbeelden van ongewenst gedrag:

Seksuele intimidatie
Agressie en geweld
Pesten
Discriminatie

Wat kunnen wij zoal voor je doen?

Luisteren naar jouw verhaal
Helpen hoe jij in gesprek kunt gaan met de persoon die het probleem veroorzaakt
Helpen bij het vinden van een persoon die zou kunnen bemiddelen
Helpen bij een officiële klacht

Wees ervan verzekerd dat wij in alle gevallen een geheimhoudingsplicht hebben.

Klik hier voor de klachtenregeling
Klik hier voor de gedragscode voor trainers/coaches/supporters

Martine van de Veen
Tel.: 06-24198416

Even voorstellen, mijn naam is Martine van de Veen en ik ben al meer dan 30 jaar lid van ODIK. Jarenlang heb ik in de selectie gespeeld en de laatste jaren speelde ik in ODIK 3. Verder ben ik lid van de Technische Commissie en van de Scheidsrechterscommissie.

Ik werk als verenigingsondersteuner voor de Nederlandse Toerfiets Unie. In deze functie ben ik ook vertrouwenspersoon voor onze verenigingen. Om de rol van vertrouwenscontactpersoon goed te kunnen vervullen heb ik de cursus vertrouwenspersoon gevolgd bij het NOC*NSF.

Op dinsdagavond en zaterdag ben ik vaak te vinden bij ODIK. Mocht er iets zijn, schroom niet om contact op te nemen via bovenstaande gegevens. Daar ben ik immers voor!

Claudia van de Heg
Tel.: 0342-418114 / 06-24996790

Mijn naam is Claudia van de Heg en ook al meer dan 30 jaar lid van ODIK. Lang geleden in de selectie gespeeld en daarna jaren in een vriendenteam in ODIK 4 gespeeld. Nu ben ik geen spelend lid meer, maar kom wel graag op de zaterdag bij ODIK kijken.

Doordeweeks ben ik aan het werk bij Infor op de Harselaar. Infor is een groot internationaal bedrijf die bedrijfssoftware verkoopt. Hier werk ik op de Marketingafdeling en ben voor de kantoren in Nederland ook vertrouwenspersoon. Voor deze rol heb ik een cursus gevolgd en ik ga ook iedere 2 jaar naar een herhalingscursus.

Mocht je binnen ODIK ergens tegenaan lopen omtrent ongewenst gedrag, schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij willen graag dat iedereen zich veilig voelt bij ODIK en met plezier komt sporten!

Herman van den Berkt
Tel.: 06-23968773

Ik ben Herman van den Berkt, samen met Claudia van de Heg en Martine van de Veen vertrouwenspersoon bij ODIK.

In het dagelijks leven ben ik meerschools directeur van twee basisscholen, waarbij ik regelmatig te maken heb met vertrouwenskwesties. Ook ik ben inmiddels meer dan 30 jaar lid van ODIK en evenals Martine speel ik, na eerder in de selectie en ODIK 3, nu in ODIK 4.

Daarnaast ben ik een aantal jaar voorzitter van de Technische Commissie geweest. Inmiddels zijn ook twee van mijn 3 kinderen spelend lid, dus ben ik op de dinsdagen en zaterdagen veel bij ODIK te vinden. Je kunt mij daar altijd aanspreken, maar telefonisch of via de app kan natuurlijk ook altijd. Natuurlijk mag je ervan uit gaan dat er altijd vertrouwelijk omgegaan wordt met wat er met mij, of Martine en Claudia besproken wordt.