ODIK: méér dan korfbal

Korfbal is een gemengde teamsport voor jong en oud. Samenspel, balvaardigheid en tactisch inzicht maken de sport aantrekkelijk om te spelen én te bekijken. Daarnaast kent korfbal als geen andere sport een ‘derde helft’. De combinatie van sport én gezelligheid maken korfbal tot de favoriete sport van bijna 100.000 Nederlanders. Ook in Barneveld wordt gekorfbald.

ckv O.D.I.K. (Ons Doel is Korfbal) is al sinds de oprichting in 1959 een volwaardig lid van de Barneveldse sportgemeenschap. Op dit moment heeft ODIK over de 300 leden. Zes seniorenteams en achttien jeugdteams spelen mee in de nationale competitie om het felbegeerde kampioenschap. Daarnaast ontmoeten de korfballers elkaar ook buiten de lijnen tijdens diverse activiteiten voor jong en oud. ODIK is een betrokken sportvereniging met passie voor korfbal. Met ruimte voor prestatie en recreatie.

Voor alle leeftijden!

Kangoeroes (3 - 6 jaar)

Kinderen van drie tot en met zes jaar beginnen spelenderwijs met korfbal. Zo'n twee keer per maand komen de allerkleinsten bij elkaar om onder enthousiaste en deskundige begeleiding kennis te maken met korfbal. Kijk op de speciale Kangoeroe-pagina voor meer informatie.

Pupillen, aspiranten en junioren (7 - 17 jaar)

Vanaf zeven jaar speel je met je team korfbalwedstrijden tegen leeftijdsgenoten van andere korfbalclubs. De jeugd is verdeeld in leeftijdsgroepen, F tot en met A. Als je achttien jaar bent geworden ga je naar de senioren. Plezier staat voorop bij ODIK. Maar goed korfballen is net zo belangrijk, want dat geeft weer meer spelvreugde. Daarom worden de jeugdkorfbaltrainers zo goed mogelijk opgeleid.

Senioren (> 18 jaar)

Volwassenen kunnen bij ODIK terecht voor recreatief spel, maar er zijn ook een aantal prestatieteams. In overleg plaatsen wij nieuwe leden in het team dat het beste bij zijn/ haar ambities past.

Ons eerste achttal speelt momenteel in de eerste klasse van de landelijke competitie. De wedstrijden van ons vlaggenschip zijn aantrekkelijk door snel en attractieve balcombinaties die regelmatig uitmonden in schitterende doelpunten.