Kangoeroe Klup


Sinds 2009 kent ODIK de Kangoeroe Klup. De KangoeroeKlup is dé manier voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar om kennis te maken met korfbal. Op een speelse manier kennis maken met korfbal en leren op een verantwoorde manier te bewegen en ook samen dingen te doen.

 

Wat is het?

Bij de Kangoeroe Klup kunnen de allerjongsten op een speelse manier kennis maken met korfbal. Ze leren niet alleen gooien, vangen en bewegen, maar ook hoe leuk het is om samen dingen te doen, met jongens én met meisjes. Naast dat het erg leerzaam is, is de Kangoeroe Klup vooral heel leuk. Er worden allerlei spelletjes gedaan die te maken hebben met mikken, gooien en rennen.
 
De trainingen worden gegeven door een zestal trainsters, die daarin speciaal zijn opgeleid door een sportconsulent van de korfbalbond (KNKV). Daardoor kunnen deze trainsters leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen aanbieden, waarbij ze gebruikmaken van bijzondere materialen.
 

Waarom?

Kinderen bewegen steeds minder en dat is ongezond. Bij ODIK willen we laten zien dat bewegen niet alleen gezond is, maar ook ontzettend leuk. Al vanaf de eerste training is iedereen enthousiast. De kinderen vinden het zo leuk dat ze elke keer blijven terugkomen en vaak ook nog een vriendje of vriendinnetje meenemen. Enkele reacties van de trainers en van ouders:
 
"Het is gaaf om te zien hoe enthousiast de kids zijn. Als er gescoord wordt, wordt er uitgebreid gejuicht en je ziet de kinderen stralen. Geweldig!" 


"Het is gewoon leuk om je eigen kind zo bezig te zien met een bal en een korf en allerlei andere leuke spelletjes. En dat samen met andere kinderen. Demi vond het eerst wel spannend, maar toen het uur voorbij was kwam ze naar me toe en vond ze het heel jammer dat het al was afgelopen...dat zegt genoeg!"
 
"Om tijdens de training al vooruitgang te zien is geweldig. Wij als trainers spelen veel met hun fantasie tijdens een spel, want dat speelt een grote rol bij deze kangoeroetjes. We moeten de uitdaging in het spel spannend houden, dan doen de kinderen erg leuk en vooral fanatiek mee."
 
"Onze dochter was eigenlijk nog iets te jong, maar ze vond het geweldig. De spelletjes en andere kindjes vond ze super. Vanaf dat moment wil ze iedere week wel naar de kangoeroes. Wij als ouders vonden dat de leiding erg goed en vooral leuk met de kinderen omging. Voor de ouders is het erg leuk als je kindje plezier heeft en dat lukt zeker bij de Kangoeroe Klup" 
 
"De meeste kinderen die bij de kangoeroeklup komen, hebben nog nooit gekorfbald. Je merkt aan de kinderen dat ze het erg leuk vinden om bezig te zijn met bal, korf en andere leuke spullen. Voor de trainers is dat super leuk om te zien en een extra motivatie om deze kinderen te trainen"
 

Voor wie?

Alle jongens en meisjes van 3 tot en met 6 jaar zijn welkom bij de kangoeroetraining. Het maakt niet uit of je al kan gooien, vangen of juist nog nooit met een bal hebt gespeeld. Dat leer je op de training vanzelf!
Je mag 2 maanden lang komen proberen of jij het net zo leuk vindt als wij. Dan kun je lid worden van ODIK en mag je het hele jaar komen trainen! De contributie voor een kangoeroelid is 7,50 euro per kwartaal. Bovendien ontvang je, als je lid wordt, het enige echte Kangoeroe Klup T-shirt van het KNKV (de korfbal bond).
 

Wanneer?

De kangoeroe trainingen zijn op onderstaande data:  
Zaterdag 15 september 10:00-11:00 uur
Zaterdag 6 oktober 10:00-11:00 uur
Zaterdag 13 oktober 10:00-11:00 uur
Zaterdag 27 oktober 11:00-12:00 uur

Locatie: Sportpark Oosterbos Barneveld 

Informatie
Wil je meer informatie over de KangoeroeKlup? Neem dan contact op met Caro Muurling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).