ODIK sluit het zaalseizoen af met winst tegen Heerenveen

BARNEVELD - ODIK heeft de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie in en tegen Heerenveen gewonnen met 25-29. Titelkandidaat SDO verspilde geen punten tegen degradatiekandidaat Oost-Arnhem, waardoor ODIK is geëindigd op de tweede plek in de Overgangsklasse.
De hoofdmacht van ODIK moest het in Heerenveen doen zonder coach Adriaan van Dijk. Hij werd vervangen door Marcel Hijnen, coach van de reserves van ODIK. Hijnen zag toe hoe de ploeg scherp startte en binnen korte tijd uitliep naar 3-10. Deze marge werd tot 8-15 vastgehouden. „Hierna nam de concentratie af. Aanvallend konden we te gemakkelijk spelen, waardoor we ons lieten verleiden tot verkeerde keuzes.", meldde de invalcoach. Toch liet ODIK de korfballers uit Heerenveen niet dichterbij komen dan vier punten verschil. Bij een stand van 25-29 floot de scheidsrechter voor de laatste keer.  „We waren te goed om te verliezen van de Heerenveense korfballers, maar niet scherp genoeg om een monsterscore neer te zetten.", meldde de in de Overgangsklasse debuterende coach Marcel Hijnen. „Ik vond het een leuke uitdaging om op dit hoge niveau, met onder andere schotklok en time-outs, te mogen coachen."

  Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 10x, Hugo van Woudenberg 7x, Gilbert Punt 6x, Elmar Hesselink, Willianne Davelaar en Else de Vries allen 2x.

Bron: Barneveldse Krant

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen