ODIK te sterk voor Amicitia

BARNEVELD – In de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen bleek dat Amicitia uit Vriezenveen niet was opgewassen tegen het achttal van Adriaan van Dijk. Het duel eindigde in een ruime zege van 31-20 voor ODIK.

Voor het Barneveldse vlaggenschip was winst op Amicitia belangrijk om de druk op koploper SDO op te voeren. Daarnaast wilde de ploeg van Adriaan van Dijk graag revanche nemen op de Vriezenveners. Samen met koploper SDO is Amicitia de enige ploeg die punten wist af te snoepen van de Barnevelders. De wedstrijd in Vriezenveen eindigde in december in een gelijkspel. Dit verliespunt heeft ervoor gezorgd dat ODIK nu, met slechts één punt achterstand op de koploper, op de tweede plek staat. Tot slot stond deze laatste thuiswedstrijd in de zaal in het teken van het afzwaaien van coach Adriaan van Dijk, teambegeleider Henk de Rooy en aanvoerder Hugo van Woudenberg.
                Amicitia en ODIK zijn ploegen die qua samenstelling op elkaar lijken. Beide ploegen beschikken over twee spitsen en een lange, sterke rebounder. Vanwege blessures kon Amicitia onder andere niet beschikken over deze sterke rebounder. Hierdoor had het eerste aanvalsvak van ODIK veel reboundkracht over. De sterk spelende Elmar Hesselink won bijna alle reboundduels. Hierdoor konden zijn vakgenoten veel schoten herhalen. Al snel stond ODIK op een flinke voorsprong van 8-3. ODIK nam wat gas terug, waardoor Amicitia tot 10-7 terug kwam. Daarna moesten de Vriezenveners weer toe zien hoe het gemakkelijk scorende ODIK uitliep. Amicitia produceerde veel eenschots-aanvallen, terwijl ODIK veel lange aanvallen produceerde. Daarnaast miste de Tukkers teveel kansen, waaronder twee strafworpen. Zonder tot het uiterste te hoeven gaan was ODIK op alle fronten beter. Aanvoerder Hugo van Woudenberg kreeg na het uitvoeren van een prachtig actie, welke een strafworp voor ODIK opleverde, een erewissel. Het boegbeeld van ODIK, zaterdag goed voor acht treffers, ontving een welverdiende staande ovatie van het publiek. Een aantal minuten later kondigde het arbitraire duo het einde van de wedstrijd aan bij een stand van 31-20. De selectie bedankte het publiek voor alle steun tijdens het gehele seizoen. Nog nooit in de clubhistorie is ODIK 1 op zo’n hoge plaats in de Overgangsklasse geëindigd en nog nooit heeft ODIK zo’n fanatieke supporters groep gehad.
                „Het was een mooie afsluiting!”, meldt coach Van Dijk. „We hebben met gemak een ruime overwinning geboekt op de ploeg die ons een kostbaar punt heeft afgepakt. Ik heb genoten van de selectie en van de vele supporters.”
                Volgend weekend reist ODIK af naar Heerenveen voor de allerlaatste finale. Als ODIK wint en het geluk heeft dat koploper SDO een slippertje maakt, dan is de ploeg van Adriaan van Dijk kampioen in de Overgangsklasse.

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 10x, Hugo van Woudenberg 8x, Gilbert Punt 7x, Willianne Davelaar 3x, Elmar Hesselink 2x en Else de Vries 1x.

Bron: Barneveldse Krant