ODIK laat Oost-Arnhem kansloos

BARNEVELD - In een overvolle Veluwehal won ODIK zaterdag met gemak van rode lantaarndrager Oost-Arnhem. De wedstrijd eindigde in 27-16. 
 De ploeg van Adriaan van Dijk had zich voorbereid op een pittig duel. Oost-Arnhem mocht dan wel de hekkensluiter van de poule zijn, de ploeg mocht absoluut niet onderschat worden. Van de tien gespeelde wedstrijden had Oost-Arnhem er zes met slechts één punt verschil verloren. 
Bovendien was de Arnhemse formatie goed van start gegaan in 2014. Van de drie gespeelde wedstrijden had de ploeg er dit kalenderjaar twee gewonnen. 
De rood-witten begonnen scherp. Verdedigend werd er veel druk uitgeoefend op de spelers uit Arnhem. Aanvallend werden er mooie, dynamische aanvallen opgezet. Om de mannelijke topschutters van ODIK van scoren te weerhouden, koos Oost-Arnhem ervoor om extra risico op het voorverdedigen te nemen. 
Hierdoor kregen de ODIK-dames extra ruimte om te schieten, waarvan ze dankbaar gebruik maakten. De bezoekers hadden hier geen antwoord op. Al snel keken ze tegen een 10-2 achterstand aan. Oost-Arnhem raakte haar inspiratie kwijt en onderling ontstond er enige frustratie. Halverwege stond het 14-3. 
De tweede helft had ODIK moeite om de scherpte te bewaren. Verdedigend werd er minder als team verdedigd. Door te veel persoonlijke foutjes kon Oost-Arnhem mee scoren met de Barnevelders. Om-en-om werd er gescoord. Coach Adriaan van Dijk had de mogelijkheid om de vaste reservespelers uit het tweede team speelminuten te geven. Jordi van Kattenbroek, Marco Brussaard, Malou Knibbe en Lydia Kas kwamen het veld in. Onder luid gejuich van het publiek scoorde Malou Knibbe een doorloopbal. Even later mocht Lydia Kas aanleggen voor een vrije bal. Koelbloedig schoot de debutant deze vrije kans erin. Bij een stand van 27-16 vond het arbitrale duo het genoeg. 
Coach Adriaan van Dijk was na afloop complimenteus. "Het is knap hoe we de eerste helft hebben neergezet. Met goed aanvalsspel en sterk verdedigend werk hebben we vanaf de eerste minuut Oost-Arnhem duidelijk gemaakt dat er in Barneveld geen punten te halen vielen. Ik heb ervan genoten dat er over alle schrijven werd gescoord. Dit maakt ons nog gevaarlijker dan we al zijn", aldus coach Van Dijk. 

Koploper SDO won overtuigend van Amacitia. Hierdoor blijft ODIK de Kamerikse ploeg op één punt achterstand achtervolgen. "We hebben nog drie moeilijke finales te gaan en moeten hopen dat SDO zich verstapt. Volgende week spelen we tegen Victum in Houten. Door drie overwinningen op rij heeft Victum de degradatiezone verlaten", meldde de coach. 

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 11x, Else de Vries 4x, Gilbert Punt, Yasha van Kattenbroek 3x, Hugo van Woudenberg 2x, Elmar Hesselink, Willianne Davelaar, Malou Knibbe en Lydia Kas allen 1x. 

Bron: Barneveldse Krant

 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen