Opstootje bij ODIK 5

Op 18 januari kwam Exakwa 3 naar Barneveld voor de wedstrijd tegen ODIK 5. De verwachtig was dat het een niet al te enerverende ontmoeting zou worden, omdat het team uit Lelystad met 0 punten uit 7 wedstrijden stijf onderaan staat in de res. 4e klasse E.
Op zich klopte dat ook wel, want het achttal van ODIK 5 was heer en meester en liep in de eerste helft soepeltjes uit naar 11-4.

De tweede helft zou dus een formaliteit zijn.
Maar na de rust zou er geen echte 2e helft volgen, want hij duurde slechts 12 minuten en 33 seconden.
Toen liepen de vier verdedigers van Exakwa het veld uit, gevolgd door de rest van het team.

De aanleiding daarvan was een oplopende irritatie tussen een een speler van ODIK en van Exakwa. Wederzijds onsportief gedrag liep uit op intimidatie en gescheld, waarna de betreffende Exakwa speler en zijn vakgenoten besloten de wedstrijd te beëindigen.
In het andere vak stonden de spelers wat verdwaasd naar deze storm in een glas water te kijken, maar besloten na kort overleg om hun teamgenoten te volgen.
Scheidsrechter Henk van Woudenberg kon toen niet anders dan de wedstrijd staken.

Daarmee werd het toch nog een enerverend middagje. Op het moment van staken van de wedstrijd stond er een overtuigende 17-6 stand op het scorebord.

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.

Voor het bestellen van afdrukken kan je terecht op mijn Oypo-website.
 Voor informatie over mijn overige aktiviteiten als fotograaf, waaronder portretfotografie, kan je terecht op mijn foto website.