ODIK boekt een simpele overwinning

BARNEVELD –De ploeg van Adriaan van Dijk heeft de eerst helft van het zaalseizoen goed afgesloten door een ruime winst te boeken tegen Heerenveen. De Friezen werden met 27-17 verslagen.
  In de laatste wedstrijd van dit jaar mocht ODIK nog eenmaal haar kwaliteit tonen aan het thuispubliek. Het ODIK-publiek was stemmig uitgedost met roodwitte kerstmutsen, wat geregeld was door de fanatieke supportersvereniging. Als één groot roodwit-front moedigde de fans het vlaggenschip aan. Heerenveen, dat enigszins gehavend aan de wedstrijd begon door het ontbreken van twee basisspelers, kon geen vuist maken tegen ODIK. Het duurde een aantal aanvallen voordat het vak van Luuk van de Kuilen het eerste doelpunt wist te maken, maar daarna was de ploeg van Adriaan van Dijk los. Binnen tien minuten tijd stond ODIK op grote voorsprong (7-1). De Barneveldse schutters waren loepzuiver en in de verdediging werd de bal snel onderschept. Wat typerend voor het roodwitte vlaggenschip is, gebeurde deze avond ook: ODIK nam gas terug bij een ruime voorsprong. Door slordig spel verkleinde Heerenveen de achterstand. Bij een stand van 10-6 riep coach Adriaan van Dijk zijn ploeg bij de les door middel van een time-out. ODIK werd weer wakker en liet Heerenveen niet nog dichterbij komen. Met een stand van 12-7 op het scorebord werd er gerust.
                Na rust vergrootte ODIK de voorsprong naar 18-11. Topschutter Luuk van de Kuilen had hier een belangrijk aandeel in. Heerenveen leek weinig moeite te doen om Van de Kuilen van scoren te weerhouden, waardoor Luuk de ene na de andere bal raak schoot. Net als in de eerste helft, kende de ploeg van Adriaan van Dijk ook in de tweede helft een mindere fase. Vooral verdedigend werd de scherpte minder, waardoor Heerenveen makkelijk tot scoren kwam. De eindstand van de wedstrijd werd bepaald op 27-17.
                Coach Adriaan van Dijk is blij met de ruime overwinning. „Het gebeurt zelden dat we zo ruim winnen. Deze wedstrijd kende verschillende fases. In sommige fases waren we weergaloos, was er volop strijd en schoten we loepzuiver. Er waren ook wat mindere fases, waarin het tempo drastisch omlaag ging en er veel plaatsingsfouten gemaakt werden. Gelukkig herstelde we ons op tijd en is Heerenveen nooit echt gevaarlijk dichtbij gekomen.”, aldus coach Van Dijk. Een puntje van kritiek is dat er maar één van de 27 doelpunten is gescoord door de dames. Ik had graag gezien dat de dames wat meer gescoord hadden. Dit is een puntje waar we hard aan moeten gaan werken de tweede helft van het zaalseizoen.”, meldde de coach van de Barneveldse hoofdmacht.
                Door deze overwinning gaat ODIK met elf punten uit zeven wedstrijden als tweede de winterstop in. Als de ploeg van Van Dijk deze lijn doorzet, wordt dit het beste seizoen ooit in de clubgeschiedenis van ODIK. Koploper SDO won met minimaal verschil van Oost-Arnhem, waardoor het gat tussen de nummer één en twee drie punten blijft.

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 11x, Gilbert Punt 7x, Hugo van Woudenberg 5x, Elmar Hesselink 3x en Else de Vries 1x.

Bron: Barneveldse krant