ODIK zet Heerenveen aan de kant

De wedstrijd van ODIK 1 tegen Heerenveen 1 had 2 gezichten. Eén van een verbeten strijdend, vlot scorend ODIK en één van een nonchalant achteroverleunend, bijna apathisch incasserend ODIK.
Dat tweede gezicht was toe te schrijven aan de weelde van een vroege ruime voorsprong.
De start was zondermeer flitsend. Voor een even goed gevulde als "goed gemutste" tribune schoot de ploeg van Adriaan van Dijk als een komeet uit de startblokken. En voordat de Friezen het goed en wel beseften keken ze al tegen een tamelijk hopeloze 10-3 achterstand aan.

Maar in plaats van genadeloos door te drukken verviel ODIK in een consoliderend bedoelde vertraging met veel plaatsfouten en een laag schotpercentage. Heerenveen vond dat allemaal prima en begon er lustig op los te scoren. Daardoor naderden de Friezen ODIK tot 10-8.

Een time out en het rustsignaal waren nodig om de rood-witten weer scherp te krijgen.
En toen ging het hek ook écht van de dam! Dank zij knap collectief verdedigend werk en een aanvallend weergaloze Luuk van de Kuilen werd Heerenveen met 27-17 verpletterd.

ODIK gaat daardoor met 11 uit 7 als 2e in de Overgangsklasse A de winterstop in. Als dat zo door gaat wordt dit het beste seizoen ooit in de clubgeschiedenis van ODIK!!

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.
De beelden van de pauze-act, opgevoerd door het team van de week, de E3 en de ODIK-mascotte, staan hier .
Voor informatie over mijn overige aktiviteiten als fotograaf, waaronder portretfotografie, kan je terecht op mijn foto website