ODIK maakt het zich erg lastig

BARNEVELD - ODIK maakte het zichzelf onnodig lastig tegen Victum. In de spannende slotfase kwamen de Barnevelders met de schrik vrij: 24-23.
Victum kende geen goede seizoenstart. Er heerste en heerst veel onrust binnen de Houtsense selectie. Pas vorig weekend werd het eerste competitiepunt binnengesleept. Zoals ODIK-aanvoerder Hugo van Woudenberg in de krant van zaterdag meldde moet ,,ODIK het vanaf nu ook in de ‘kleinere wedstrijden’ laten zien”. Victum was zo’n ‘kleinere’ tegenstander. 
De Houtenaren lieten merken dat ze er alles aan zouden doen om de punten van de Barnevelders af te pakken. De ploeg van Adriaan van Dijk liet Victum de hele wedstrijd in de waan dat er ook daadwerkelijk wat te halen viel. ,,We begonnen te ontspannen en mat aan de wedstrijd”, meldde Van Dijk. ,,Hoewel wij kwalitatief gezien een stuk sterker zijn dan Victum, konden zij ons op basis van vechtlust bijbenen.” 
ODIK maakte veel fouten in de aanvalsopzet en was niet scherp in de afronding. De mannelijke schutters uit Houten waren daarentegen vlijmscherp. Ondanks de keuze van de Barnevelders om risico’s te nemen op het voorverdedigen, slaagde Victum erin om haar puntspelers tot scoren te laten komen. Bij het rustsignaal stond er een gelijke stand van 10-10 op het scorebord. 
Net als vorig weekend tegen Oost-Arnhem werden er in de rust harde woorden gesproken. ,,We moeten allemaal een tandje bijzetten om Victum te verslaan”, benadrukte Van Dijk. Het leek alsof de boodschap overkwam. Binnen vijf minuten sloeg ODIK een gat van drie doelpunten. Victum gaf de moed echter niet op. Vijf minuten voor het einde trok de Houtense ploeg de stand gelijk: 21-21. Er volgde een hectische slotfase. ODIK scoorde twee belangrijke doelpunten, waardoor de Barnevelders met nog drie minuten op de klok met 24-22 voor stonden. In de laatste speelminuut verkleinde Victum de achterstand naar 24-23. ODIK dacht de laatste seconden rustig uit te kunnen spelen, maar de scheidsrechter gooide roet in het eten. Hij floot af voor tijdrekken. Hierdoor kreeg Victum nog eenmaal de kans om op gelijke hoogte te komen. Een afstandschot belandde op de rand van de mand, ketste recht omhoog, maar viel daarna net niet door de mand heen. Hiermee eindigde de wedstrijd in een nipte 24-23 overwinning voor ODIK. De opluchting bij de spelers was groot, maar over het spel was niemand tevreden. ,,Ik ben blij dat we gewonnen hebben en we op de tweede plek staan, maar de manier waarop we gespeeld hebben was onder de maat. Wij maken het onszelf onnodig moeilijk door slap te starten. Gelukkig beseffen de spelers dat als we zaterdag tegen Amacitia niet beter spelen, we een grote nederlaag gaan lijden in Vriezenveen,” aldus de oefenmeester.   

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 8x, Gilbert Punt 6x, Hugo van Woudenberg 4x, Willianne Davelaar 3x, Elmar Hesselink, Florien van de Kuilen en Else de Vries allen 1x.

Bron: Barneveldse Krant

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen