Benauwde zege ODIK 1

Als je een zwakke wedstrijd speelt en toch wint, dan doe je het dus goed.
Dat was de Cruijfiaanse conclusie na de wedstrijd van ODIK 1 tegen Victum 1.
Van de verhalen over onrust binnen de Houtense gelederen was absoluut niets te merken. Victum stond als een huis, was tot op het bot gemotiveerd en hun schutters waren vlijmscherp.
ODIK daarentegen oogde een beetje mat en onzeker.

De TOF-groep op de tribune deed er alles aan om het heilig vuur bij de ploeg te ontsteken, maar de vonk sloeg niet over. Daardoor presteerde de ploeg van Adriaan van Dijk op zo'n 80% van zijn kunnen.

ODIK mag dan iets meer individuele kwaliteit in huis hebben, met 120% inzet en vechtlust aan de Houtense kant werd dat verschil volledig gecompenseerd. Op het scorebord was het resultaat daarvan goed te zien. Bij het rustsignaal was er met 10-10 sprake van een veelzeggend evenwicht.

In de tweede helft zette de gelijk opgaande strijd zich voort. Met nog een klein kwartier te spelen stond het 17-16 en was ODIK dus nog allerminst zeker van een goede afloop.
Bij het ingaan van de "zuivere speeltijd", dus 5 minuten voor het einde kwam Victum met 21-21 weer naast ODIK en gingen er een paar hectische slotminuten in.
Met een stand 24-22 en nog 3 minuten op de klok leek de buit binnen, maar Victum liet met 24-23 in de laatste minuut ons weer de zenuwen door het lijf gieren.

Als je nog 25 seconden op de schotklok hebt, kan je de wedstrijd rustig uitspelen, zeker als de tegenstander geen echte moeite meer doet om te verdedigen. Daar dacht de scheidsrechter echter iets anders over, want hij floot af voor tijdrekken. Tijdrekken?? Wat nou dan?!!
Daarmee kreeg Victum de ultime kans om toch nog een punt mee te nemen, maar tot opluchting van alles wat rood-wit was, lukte dat niet.
En zo staat ODIK na 5 wedstrijden met 8 punten keurig op de 2e plaats in de Overgangsklasse A.

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.
Voor informatie over mijn overige aktiviteiten als fotograaf, waaronder portretfotografie, kan je terecht op mijn foto website