,,We zijn goed op weg in de zaal"

Met een 18-22 overwinning op Oost Arnhem gaven de korfballers van ODIK afgelopen zaterdag andermaal blijk van hun alom aanwezige kwaliteiten. Het team van de na dit seizoen afscheid nemende hoofdtrainer Adriaan van Dijk koppelt technisch vermogen aan lengte en kracht en dat heeft inmiddels geleid tot de tweede plaats in de Overgangsklasse. In gesprek met de aanvoerder, Hugo van Woudenberg. ,,We moeten het vanaf nu ook laten zien in de kleinere wedstrijden."
 Door Jurre Jochemsen

Nadat er op het veld wat matig gespeeld was, gingen de Barnevelders toch vol goede moed het zaalseizoen in. Die lijkt zich uit te betalen, want er werd tot op heden pas één keer verloren, tegen de ongenaakbare ranglijstaanvoerder. Alleen SDO lijkt nog een maatje te groot voor ODIK. Die ploeg staat ongeslagen bovenaan, met de roodwitten daar vlak onder. Van Woudenberg verklaart de successen in de zaal. ,,We hebben natuurlijk gewoon een goede ploeg met technische spelers. Wat er soms echter nog aan ontbreekt, is een stukje slimheid. De ploeg is soms nog wat te lief. Met name daar waar het op 'vechtkorfbal' aankomt, geven wij te vaak niet thuis en dat gebeurt en gebeurde met name in de 'kleinere wedstrijden'. Dat moet beter vanaf nu." Neemt niet weg dat een tweede plek allesbehalve slecht is voor de Barnevelders. ,,De top drie was het doel, dus wat dat betreft gaat het prima", vervolgt de 34-jarige routinier uit Barneveld. ,,De start van de zaalcompetitie was belangrijk en die is dus aardig verlopen." Dit gebeurt onder de bezielende leiding van Adriaan van Dijk. Hij vertrekt na dit seizoen. ,,Ik vind het jammer, maar heb het wel zien aankomen. Hij wil zien waar zijn top ligt. Bij ODIK zijn we ervan overtuigd dat er een goede opvolger komt. Daar slaagt de club altijd wel in vind ik." Waar heeft dat mee te maken? ,,Laat ik vooropstellen dat we een heel goede technische commissie hebben met onder meer oud-trainers Richard van Vloten, Herman van den Berkt en Annebep Favier. Verder is het imago van de club erg goed; we zijn een echte groeibriljant en geliefd in 'korfballand'. Daar profiteren we van." Hoe zit het verder met de ambities van de mid-dertiger, die zijn brood verdient als verkoper bij het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid. ,,Laat ik vooropstellen dat ik het nog altijd reuze naar mijn zin heb, maar ik besef wel dat de jaartjes beginnen te tellen. Het zou zomaar kunnen dat dit mijn laatste jaar wordt als speler. Ik wil niet 'die ouwe' zijn die op zijn laatste benen loopt. Maar aan de andere kant, ben ik nog best fit. Ik sluit wat dat betreft nog niks uit." Gaat Van Woudenberg, man van oud-international Linda Stolk-van Woudenberg, dan verder in een vriendenteam? ,,Nee, dan ga ik echt wat anders doen", zo geeft de Barnevelder blijk van andere plannen. ,,Ik doe trainerscursussen en wil dolgraag het trainersvak in." Zou hij bij ODIK de eerste stappen als trainer kunnen zetten? ,,Dat kan ik wel, maar doe ik liever niet. Ik wil buiten 'mijn eigen club' beginnen. Maar goed, dat is allemaal nog een beetje onzeker. Daar nemen we later dit seizoen een beslissing over." Eerst zijn alle ogen gericht op de wedstrijd van vanavond tegen nummer voorlaatst Victum. ,,Ik weet dat er wat onrust is daar met ruzie van spelers met hun trainer. Wel denk ik toch nog altijd dat het een lastig potje wordt. Maar als we ons normale niveau halen en er hard voor vechten, blijven de twee punten hier."

ODIK - Victum begint vanavond om 18.40 uur in de Veluwehal.

Bron: Barneveldse Krant