Sinterklaas bij ODIK!

Op woensdag 27 november 2013 waren Sint en Piet bij de Kangaroes en de F-pupillen van ODIK. Het was een zeer geslaagd feestje voor 17 kinderen! Lees het verslag en bekijk de foto's als je op 'lees meer' klikt.

 

 

Wat een feest was dat! Woensdagavond had de Sint een plekje vrijgemaakt in zijn drukke agenda om bij ODIK op bezoek te komen! En hij kwam niet alleen. Zijn twee allerbeste pieten had hij meegenomen naar de Barneveld. Om half zeven zaten er 17 kinderen van de Kangoeroes en de F1 keurig in de kring te wachten op Sint en zijn pieten. Natuurlijk werden er eerst een paar liedjes gezongen en hierdoor kwam de sfeer er al goed in. Michiel had Sinterklaas al door het raam gezien en rende naar de gang om de Sint te verwelkomen met een dikke knuffel. Wat een warm welkom! En niet alleen Michiel was blij om Sinterklaas te zien, iedereen vond het fijn dat hij er weer was.
 
De twee pieten die met de Sint meegekomen waren, waren een beetje stoute pietjes. Ze hadden namelijk hun Pietendiploma nog niet gehaald. Maar gelukkig was overal aan gedacht en konden de pieten drie pietenproeven afleggen. Ze moesten laten zien dat ze over een dak konden lopen, dat ze cadeautjes in konden pakken en dat ze met cadeautjes konden gooien. De kinderen hebben goed gekeken of de pieten dit konden en ze hun pietendiploma's wel verdienden. De pieten legden de proeven (afgezien van een paar beginnersfoutjes) goed af en Sinterklaas kon dus ook aan deze twee pieten hun pietendiploma geven.
 
Ondanks dat Sinterklaas al erg oud is, wist hij nog heel veel. De Sint wist bij iedereen wel wat te vertellen. De één kan goed breakdancen, sommigen kunnen op hun hoofd staan. De Sint wist zelfs wie de grote vriend van Lars is en welke Odikker vaak het woord 'scheetje' zegt. Ook kon de Sint vertellen wie allebei een klein zusje hebben, wie het leuk vinden om met Barbies te spelen. Natuurlijk moest het één en ander voorgedaan worden en zo werd er nog gegooid, gedanst en zelfs gezongen. Op deze manier kwam iedereen aan de beurt om even met de Sint te kletsen. Isabelle nam van deze gelegenheid gebruik om vriendschap te sluiten met één van de pieten door met een voldane glimlach de hand van de piet te pakken. Ook Lars kon het goed vinden met de pieten, waarschijnlijk omdat hij door zijn kledij al een klik met de pieten had. Meerdere Odikkers waren trouwens in pietenpak en dit is goed te zien op de groepsfoto. Deze werd namelijk gemaakt voordat Sint en de pieten erachter kwamen dat ze de cadeautjes vergeten waren. Maar dit probleem kon gelukkig opgelost worden. Zo kregen alle kinderen een zakje pepernoten en een mooi cadeau. De Sint vertrok na iedereen een handje gegeven te hebben en nog een paar keer gezwaaid te hebben.

Ondertussen was het al laat geworden en dus gingen onze jongste leden met volle handen naar huis om eens flink bij te komen. Aankomende zaterdag moet er namelijk weer gekorfbald worden en hiervoor moeten ze wel fit zijn. Als u meer wilt weten over deze gezellige sinterklaasavond of wilt kijken hoe goed ze al kunnen korfballen, dan bent u zaterdag (09.00, Veluwehal) welkom:)
 
Sinterklaas en zwarten pieten, BEDANKT!

Klik hier voor de foto's
 
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen