ODIK blijft fier overeind tegen ASVD

Bij "de Acht van Adriaan" overheerste de gedachte dat ze iets goed te maken hadden voor het talrijke publiek dat de tribune bij de wedstrijd ODIK 1 - ASVD 1 bevolkte. Vorige week was SDO een maatje te groot, maar tegen ASVD zou meer eer te behalen moeten zijn.
Omdat Yasha licht geblesseerd was, speelde Malou op haar plaats. Ze was gewaarschuwd, want de kracht van de Drontense dames was bij de voorbespreking uitvoerig aan de orde gesteld. En ze deed het voortreffelijk.

Het eerste deel van de wedstrijd gaf een behoorlijk gelijk opgaande strijd te zien, waarbij aan ODIK-zijde vooral de puntspelers Luuk en Gilbert het publiek regelmatig op de banken kreeg en aan ASVD zijde inderdaad de dames een groot deel van de scores voor hun rekening namen.

Toch was ODIK voortdurend de bovenliggende partij, waarbij de 12-9 ruststand een goede afspiegeling van de krachten weergaf.

In de rust maakte voorzitter Melis de Vries de mega-opbrengst van de speculaasactie bekend en werden de organisatoren en de topverkopers in het zonnetje gezet (zie elders op de site).
Daarna liet het Team van de Week (pupillen E2, zie foto's ) zijn kunsten zien, aangemoedigd door de enthousiaste ODIK mascotte in zijn prachtige kippenpak.

Ook de tweede helft gaf een sterk en gedreven ODIK te zien. ASVD bleef, wat het ook probeerde, op respectvolle afstand van de rood-witten.
Even was het schrikken toen Gilbert zich verstapte en met een enkelblessure het veld moest verlaten. Maar een belangrijke ontwikkeling in dit seizoen is het feit dat ODIK 2 op veel fronten de aansluiting met de hoofdmacht heeft weten te vinden.
Een aantal spelers kan moeiteloos worden ingepast, zo ook Marco, die naast Hugo, Floor en Malou uitstekend inviel.

Vaak is het op dit niveau tot de laatste minuut "billenknijpen", maar deze keer was al ruim voor tijd duidelijk dat ODIK de winst niet meer uit handen zou geven. De supportersgroep TOF draaide de volume knop nog een slagje hoger, de trommels roffelden en het "ga staan als je voor ODIK bent" galmde door de hal.
Luuk knalde zijn twaalfde (!!) treffer er in en bij het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een glasheldere 26-19 winst voor ODIK aan, goed voor een gedeelde 2e plek in deze loodzware competitie.

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.
Voor informatie over mijn overige aktiviteiten als fotograaf, waaronder portretfotografie, kan je terecht op mijn foto website