ODIK gaat strijdend ten onder

BARNEVELD - ODIK mocht zaterdag aantreden tegen titel-kandidaat SDO uit Kamerik. In een spannende wedstrijd moest de Barneveldse hoofdmacht haar meerdere erkennen in SDO. Er werd verloren met 27-32.

De eerste thuiswedstrijd voor ODIK was meteen een flinke dobber. De tegenstander uit Kamerik, vorig jaar nog uitkomend in de Hoofdklasse, wordt gezien als titelkandidaat. ,,Deze ervaren ploeg bevat veel individuele klasse en kan het ver gaan schoppen in deze competitie. Wij spelen meestal sterk tegen kwalitatief goede ploegen, dus ik ben benieuwd wat wij kunnen brengen tegen SDO”, aldus Van Dijk voorafgaand aan de wedstrijd. 

In een sfeervolle Veluwehal moest het gaan gebeuren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Riet van Losenoord-Jansen, ere-lid van ODIK. Na deze minuut van stilte barstte de strijd los. SDO probeerde de puntspelers van ODIK uit te schakelen door al tijdens de aanvalsopzet te storen. Door sterk ‘voorverdedigend’ werk van SDO had de ploeg van Van Dijk de posities vaak pas ingevuld wanneer er nog maar tien seconden op de schotklok stond. Doordat SDO ook goede ‘1-op-1 verdedigers’ tot haar beschikking heeft, kwam er in deze laatste tien seconden veel druk te liggen op de Barneveldse schutters.  Ondanks dat SDO het ODIK behoorlijk lastig maakte in de aanvalsopbouw, werd er in de eerste fase van de wedstrijd toch veel gescoord door ODIK. Echter, ook SDO scoorde veel. Tot een stand van 11-11 ging het gelijk op. Hierna nam SDO het voortouw. Zowel door slimme trucjes als door de individuele klasse van de schutters uit Kamerik liepen de bezoekers uit. Met rust keek de ploeg van Van Dijk tegen een achterstand van 14-17 aan. 

Klasse van SDO
In de tweede helft bleven de rood-witten strijden als een team. Meerdere malen werd de achterstand verkleind naar twee doelpunten. Het was de klasse van SDO om ODIK niet dichterbij te laten komen. Malou Knibbe werd nog binnen de lijnen gebracht voor een extra aanvallende impuls, maar dit mocht niet baten. Tegen het eind van de wedstrijd vergrootte SDO de voorsprong en beseften de ODIK-spelers dat ze de punten moesten afstaan aan de bezoekers. Het spectaculaire duel eindigde met een stand van 27-32 op het scorebord. Ondanks het verlies verlieten de ODIK-spelers met een tevreden gevoel het speelveld. ,,Dit was één van de beste wedstrijden van het seizoen. We waren een hecht collectief, knokkend voor elke bal, met goed combinatiewerk en scorend over meerdere schrijven. Helaas was SDO net een stukje beter in de afronding”, aldus Van Dijk.

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 10x, Gilbert Punt, Hugo van Woudenberg 5x, Willianne Davelaar, Yasha van Kattenbroek, Else de Vries 2x en Elmar Hesselink 1x.

Bron: Barneveldse krant

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen