ODIK C4 - Dindoa C4

Het was een typisch gevalletje van een ongelijke strijd; de acht meiden van ODIK C4 moesten het op 12 oktober opnemen tegen vier stevige jongens en 4 grote meiden van Dindoa C4. Nou, dat lukte dan ook niet erg.
Binnen een paar minuten stonden de gasten uit Ermelo al op voorsprong en met de rust gaf het scorebord een onoverbrugbare 0-8 stand aan.

Aan de inzet van de C4-meiden lag het zeker niet, ze streden allemaal vol overgave, maar fysiek, technisch en tactisch kwamen ze gewoon een behoorlijk stuk tekort.
Door de felheid en het lengteoverwicht van Dindoa zag ODIK nauwelijks kans om de bal in het eigen aanvalsvak te krijgen. En als de bal daar af en toe kwam, zat Dindoa de Barneveldse meiden zó stevig op de huid, dat doelpogingen in de kiem werden gesmoord.

In de tweede helft wist Dindoa nog 4 keer te scoren, zodat de wedstrijd (nou ja, wedstrijd...) in een 0-12 nederlaag eindigde.

Een opvallend onderdeel werd gevormd door de arbitrage.
Die was in handen van Henk van Woudenberg en hij floot, zoals ze dat noemen, "in de geest van de wedstrijd". In dit geval hield dat in dat hij de spelregels interpreteerde op basis van de krachtsverhoudingen in het veld. Flexibel en een oogje dichtknijpend als het kon en strikt als het moest.
Daarmee kon hij de ODIK-meiden een beetje in bescherming nemen tegen het sportieve geweld van Dindoa, zonder de Ermelo'ers tekort te doen en zonder ook maar één moment oneerlijk of partijdig te worden.
Een moeilijke klus die hij werkelijk voortreffelijk klaarde.
Zo kende deze wedstrijd voor ODIK toch nog een winstpuntje!

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.
Voor het bestellen van een afdruk kan je terecht op mijn Oypo-website
Als je vragen of opmerkingen hebt over de publicatie of de foto's kan je me gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.