ODIK krijgt klop van Albatros

BARNEVELD – ODIK faalde tegen Albatros uit Zwijndrecht op alle fronten en werd getrakteerd op een grote nederlaag. Het werd 7-14 in het voordeel van de Zwijndrechtse bezoekers.
Voor ODIK stond de thuiswedstrijd tegen Albatros op het programma. Dit was alweer de laatste thuiswedstrijd op het veld, reden voor een feest na afloop. Het wemelde dan ook op het veld van ODIK’ers en ODIK-fans. Iedereen had er vertrouwen in dat de ploeg van Adriaan van Dijk van het laaggeklasseerde Albatros zou winnen. Echter, dit werd één grote teleurstelling. De ploeg van Van Dijk had een complete ‘off-day’. Er werd slap en slordig gespeeld. Verdedigend en aanvallend gaf ODIK niet thuis. De bezoekers uit Zwijndrecht waren daarentegen wel scherp en gretig. Zij waren maar met één doel naar Barneveld afgereisd en dat doel was winnen. Dit straalden de bezoekers vanaf de eerste minuut van de wedstrijd uit.
Albatros ging duels met volle kracht in en wist daardoor veel afvallende ballen te pakken. Hierdoor konden ze lange aanvallen met veel schotkansen opzetten. Het gevolg was dat ODIK al vroeg in de wedstrijd tegen een fikse achterstand aankeek. Bij ODIK nam de moedeloosheid met de minuut toe. Spelers keken elkaar vragend en onbegrijpend aan. De rust werd bereikt met een pijnlijke 2-8 tussenstand. Coach Adriaan van Dijk en Marcel Hijnen, coach van het tweede team, probeerden de ploeg bij de les te roepen. Er zou meer vechtlust getoond moeten worden en dan was alles nog mogelijk. De eerste tien minuten na rust gaven hoop op toch nog een goede afloop. Er stond een team met een compleet andere instelling in het veld. Er werd gevochten om elke bal. Gilbert Punt wist met twee afstandschoten de achterstand te verkleinen naar vier punten. In de aanvallen die volgden werd het zelfs nog 6-8. Echter, hierna ging het weer snel bergafwaarts. Het grootste probleem aan ODIK-zijde was de afronding. De bal wilde niet door de korf. De wedstrijd eindigde met een dramatische stand van 7-14 op het scorebord. De spelers van ODIK schaamden zich voor het publiek en konden moeilijk in de feeststemming komen. Ook de coach uit Driebergen was niet te spreken over de wedstrijd. „We hebben als collectief gefaald. De scherpte ontbrak totaal. We hebben 112 maal op de korf geschoten en hieruit maar zes keer gescoord. Doelpunt nummer zeven kwam van de strafworpstip. Dit is het laagste percentage dat ik ooit bij ODIK heb meegemaakt. In de eerste tien minuten na rust heb ik wel goede dingen gezien. Een ploeg die weer strijdbaar was, opleefde en samen knokte voor elk punt. Jammer dat deze opleving van korte duur was”, meldt Van Dijk. „Er is maar één manier om deze zeperd weg te spoelen en dat is om volgend weekend Nieuwerkerk te verslaan door te spelen met een extra dosis strijd en scherpte!”, aldus Van Dijk.

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 3x, Gilbert Punt 2x, Hugo van Woudenberg en Else de Vries beiden 1x.

Bron: Barneveldse krant