ODIK D2 op weg naar het kampioenschap!

ODIK D2 wist de eerste drie competitiewedstrijden met ruime cijfers te winnen (2x van De Meeuwen, 1x van Dindoa). Ook de tegenstander van afgelopen zaterdag, Exakwa D2, had nog alle drie de wedstrijden gewonnen. Er stond dus een spannende wedstrijd op het programma voor de D2.
ODIK D2 wist dat ze moesten winnen om kampioen te worden. Het team begon fanatiek aan de wedstrijd. Waar sommige teamleden af en toe nog bang zijn om duels met volle kracht aan te gaan, was daar zaterdag geen sprake van. Niemand was bang voor een stootje. Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op voorsprong. Op snelheid wonnen we het van Exakwa. Als iemand plotseling voorsneed voor de aangeef, konden we er langs rennen voor een doorloopbal. Ook werden er mooie schoten gescoord. Mike wist nog een mooie korte kans te creëren. Met rust stonden we 5-1 voor. Het leek alsof de winst binnen was.
Echter, Exakwa kwam de tweede helft een stuk scherper uit de kleedkamer. Zij brachten goede reservespelers het veld in. ODIK gaf Exakwa niet veel kansen, maar alle kansen die Exakwa kreeg waren raak. Het werd vooral duidelijk dat ODIK D2 nog moeite heeft met het verdedigen van diepe ballen. Daar moet de komende tijd nog flink op getraind worden! Zo kwam Exakwa langzaam dichterbij tot 5-4. De spanning nam zichtbaar toe bij de D2’ers. Het spel werd onrustig en er werden plaatsingsfouten gemaakt. Gelukkig hadden we Mark nog. Van een enorm grote afstand wist hij te scoren! Onder luid gejuich van het publiek werd dit gevierd. Exakwa gaf op en ODIK kon nog drie keer scoren uit doorloopballen en de ingestudeerde ‘pizza’-bal. Als er luid ‘pizza’ over het veld geroepen wordt, komt er voor de toeschouwer helaas geen pizzakoerier het veld op, maar haalt de D2 een trucje uit. Het laatste fluitsignaal klonk bij een 9-4 stand in het voordeel voor ODIK. Deze overwinning werd uitbundig gevierd door de spelers van de D2.
Door deze winst kan de D2 aankomende zaterdag kampioen worden! De uitwedstrijd tegen Dindoa start om 12:30uur. Kom allemaal kijken naar deze toppers!

# wedstrijdfoto'sRob Stolk 01-10-2013 19:29
De wedstrijdfoto's zijn te zien op: