ODIK 8 - Synergo 8

Onder ideale korfbalomstandigheden; zo'n 19 graden, een getemperd zonnetje en weinig wind, bond ODIK 8 op 21 september de strijd aan met Synergo 8.  In deze poule, de reserve 6e klasse D, maakt DVO de dienst uit. Voor het overige zijn de krachtsverschillen maar klein.
ODIK en Synergo zijn beiden middenmoters, waarbij de winnaar van dit duel aanspraak mocht maken op een top-3 notering.

Het eerste aanvalsvak, met Raisa, Jeanine, Harold en Ab nam er alle tijd voor om op een 2-0 voorsprong te komen. Die tijd kregen ze dankzij het werk van het verdedigingsvak, met Henk v. Manen, Jaap, Jolanda en Christa, dat de boel goed op slot hield.

Na de vakwissel moest Ab door een rugblessure worden vervangen door Henk van Woudenberg.

Bij rust stond een nog weinig geruststellende 3-2 voorsprong op het bord.

Maar de thee deed de ODIK'kers kennelijk goed, want Nanda, die Jeanine had afgelost, peerde er gelijk een doorloopbal in.
Toen Henk van Manen en Jolanda de stand naar 6-2 hadden getild, was de race eigenlijk al gelopen.
Nadat Jaap met 2 zuivere schoten voor de 7de en 8e treffer had getekend, volgde in het andere vak een periode van prijsschieten die zijn weerga niet kent.
De meeste schoten kwamen wel rerdelijk in de buurt van de korf, maar daar hield het dan ook mee op. Vooral de doorgaans trefzekere Henk van Woudenberg had de grootste moeite om zijn ergenis over de aanhoudende serie missers in toom te houden.

Toch bleef de sfeer in en rond het veld prima en werd de wedstrijd door scheidsrechter Patric Koetsier bij een overtuigende 9-4 eindstand afgefloten.
Of was het 9-3? Daar waren de meningen over verdeeld, evenals over de vraag wie nou eigenlijk het laatste doelpunt had gescoord.
Ach, wat doet het er toe. Het was weer een lekker middagje korfballen en de buit was binnen!

De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.