ODIK boekt eerste overwinning

BARNEVELD - ODIK is er zaterdag in geslaagd de punten in eigen huis te houden. De wedstrijd tegen Sporting Trigon uit Leiden werd met 15-12 gewonnen.
Na het verlies tegen Die Haghe en de gestaakte wedstrijd tegen IJsselvogels mocht ODIK voor het thuispubliek strijden om de eerste competitiepunten binnen te halen. Sporting Trigon uit Leiden was de opponent. Vorig seizoen is gebleken dat de Hoofdklasse een stap te hoog was voor deze Leidse ploeg. Dit jaar mag deze formatie het proberen in de Overgangsklasse, waar het ook de eerste twee competitieronden nog niet heeft weten te winnen. Hoewel Sporting Trigon door file laat op het ODIK-terrein arriveerde en nauwelijks een warming-up had kunnen doen, gingen de bezoekers beduidend beter van start dan ODIK. Het aanvalsspel van de Barnevelders was onrustig, waardoor er veel onnodig balverlies werd geleden. De Leidenaren maakten van deze slordigheden gebruik. Na een kwartier keek ODIK tegen een 0-2 achterstand aan.

De thuisploeg werd wakker geschud. Zorgvuldig werd er gekeken naar de zwakke plekken van de tegenstander. Zo speelde Gilbert Punt uitstekend in dienst van aanvoerder Hugo van Woudenberg, die hierdoor meerdere malen wist te scoren. Dit resulteerde in een 8-2 voorsprong voor ODIK. In de resterende tijd van de eerste helft wist Sporting Trigon nog tweemaal te scoren, waardoor er met een 8-4 tussenstand in het voordeel van ODIK gerust werd.
Na rust kwam de uitploeg beter voor de dag en liep het verschil terug tot drie doelpunten. Aan deze mogelijke comeback van Sporting Trigon werd echter snel een eind gemaakt.

Sterk reboundwerk
Dankzij sterk reboundwerk van Elmar Hesselink mochten zijn vakgenoten meerdere malen aanleggen voor het schot. Luuk van de Kuilen verzilverde veel van deze kansen. ODIK liep weer uit naar een voorsprong van zes doelpunten. De ploeg van Adriaan van Dijk slaagde er niet in om door te drukken. Door het tempo te verlagen en fouten te maken in de verdediging kwamen de Leidse bezoekers nog angstvallig dichtbij. De eindstand van de wedstrijd was 15-12. Deze nederlaag was overigens de zeventiende op rij in de buitencompetitie voor Sporting Trigon. "Ik heb vandaag veel beleving en karakter gezien. Bij het maken van elk doelpunt werd er uitbundig gejuicht. We straalden als team plezier uit. Verder vind ik het mooi om te zien hoe Elmar Hesselink en Gilbert Punt zichzelf wegcijferen om zo anderen in scoringspositie te brengen. Tot slot ben ik zeer tevreden over de manier waarop we verdedigd hebben. We zijn één van de ploegen met de minste tegendoelpunten", aldus coach Adriaan van Dijk.
Volgend weekend gaat ODIK op 'reis' naar Zeeland voor de wedstrijd tegen Tjoba, een fysiek sterke ploeg uit 's-Heer Hendrikskinderen. "Deze reis maken we enkel en alleen om twee punten binnen te slepen", zegt Van Dijk.

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 7x, Hugo van Woudenberg 5x, Gilbert Punt, Yasha van Kattenbroek en Else de Vries allen 1x.

Namens ODIK gooit Gilbert Punt. Rechts volgt Yasha van Kattenbroek de verrichtingen van haar ploeggenoot.

Bron: Barneveldse krant