Sparta 1 - ODIK 1

Op de laatste augustusdag werkte het vlaggenschip van ODIK een oefenwedstrijd af tegen en bij het Nijkerkse Sparta 1.
In vergelijking met vorig seizoen is in ieder geval sprake van één mutatie; Corné Jonker is gestopt en wordt vervangen door de eveneens boomlange Elmar Hesselink.
Elmar is nieuw binnen de ODIK gelederen en zal zich binnenkort via deze site aan de ODIK'kers presenteren. Hugo, Gilbert en Luuk zijn bij de heren vertrouwde gezichten.

Bij de dames lijkt de samenstelling nog niet helemaal zeker. Naast Florien, Willianne, Yasha en Else maakt ook Joska deel uit van de selectie.

Echt flitsend korfbal was er tijdens deze wedstrijd nog niet te zien. Om goed op elkaar ingespeeld te zijn is nog wat meer tijd nodig en ook conditioneel is nog niet iedereen 100%. Maar gelet op de individuele kwaliteiten mag worden verwacht dat ODIK ook dit seizoen weer een rol van betekenis zal spelen in de Overgangsklasse.

Na een 2-0 achterstand was het team van Adriaan van Dijk wakker geschud en kwam weer op gelijke hoogte met Sparta, waar oud-ODIK speler Jorik de directe tegenstander was van aanvoerder Hugo.
De eerste 20 minuten gingen de ploegen gelijk op, maar daarna sloeg ODIK een gat dat de Nijkerkers niet meer konden dichten. Zoals in het spelsysteem van ODIK was te verwachten, waren vooral de schutters Luuk en Gilbert verantwoordelijk voor de scores.
Via een 6-10 ruststand werd een overtuigende 10-19 eindstand op het bord gezet.
Volgende week gaat het "om het echie", in een uitwedstrijd tegen Die Haghe.

De foto's van deze oefenwedstrijd zijn hier te zien.