DINDOA - ODIK

In Ermelo stond zaterdag de wedstrijd tussen Dindoa en ODIK op het programma. De ploegen stonden al eerder dit seizoen tegenover elkaar en toen werd het duel gemakkelijk gewonnen door de Barnevelders. Op twee wedstrijden voor het einde van het seizoen is Dindoa al definitief gedegradeerd en staat er voor de ploeg van Adriaan van Dijk, niet meer op het spel dan de eer.

Hoewel de Barnevelders moeite hebben om in dergelijke duels het beste op de mat te brengen, werd het zaterdag een spannende wedstrijd. De Barnevelders staan bovenaan een grote middenmoot en behoren qua kwaliteiten zeker tot de bovenste regionen van de overgangsklasse, dat lieten ze zaterdag bij vlagen met verzorgd korfbal ook zien. In de eerste helft werd het een strijd die vooral in de korfzone werd uitgevochten. De verdedigende kwaliteiten van beide ploegen zorgden ervoor dat beide ploegen niet gemakkelijk tot scoren kwamen. Mogelijk dat de weersomstandigheden ook invloed hadden op de scherpte in de afronding. Het zorgde er echter voor dat in de korfzone veel duels werden uitgevochten en er via doorbraken strafworpen werden uitgedeeld. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, scoorden weinig en bereikten met een terechte gelijke stand de rust.

Bij ODIK ontbrak het in de eerste helft nog aan scherpte in de afronding. Voornamelijk de velddoelpunten bleven uit waardoor Dindoa zonder al te veel moeite wist bij te blijven. Na de rust was het al snel duidelijk dat de Barnevelders het vizier hadden bijgesteld. De velddoelpunten kwamen in rap tempo en Dindoa werd snel op een 7-10 achterstand gezet. Echt doordrukken deed ODIK echter niet en de ploeg uit Ermelo kon zich terugknokken in de wedstrijd. Via scores om en om werd het een doelpuntrijke tweede helft waarin ODIK grotendeels de bovenliggende partij was.

Heren treffers
ODIK moest het zaterdag, zoals wel vaker, in de afronding hebben van de heren. De Barnevelders kunnen functioneel heel effectief spelen, met de juiste scherpte bij de heren resulteert dat in doelpuntrijke wedstrijden. Aanvoerder Hugo van Woudenberg en zijn vakgenoot Gilbert Punt waren beiden goed voor vier treffers. Uitblinker Luuk van de Kuilen liet van zich spreken met zelfs elf treffers, waarschijnlijk een clubrecord. In de tweede helft liep de score verder op en hoewel Dindoa redelijk dichbij kon blijven, werd het een terecht overwinning voor de Barnevelders. Met een 17-20 overwinning staan de Barnevelders op een keurige tweede positie. In punten staat de ploeg gelijk met Nieuwerkerk dat zaterdag verloor van Sparta Zwolle dat in een hevige strijd om handhaving is verwikkeld.

Doelpuntenmakers:
Luuk van de Kuilen 11x, Hugo van Woudenberg 4x, Gilbert Punt 4x, Yasha van Kattenbroek 1x.

Bron: www.barneveldsekrant.nl