ODIK wint bij koploper

Na de zaalcompetitie zijn de resultaten van de Barnevelders wisselvallig. Soms wordt er goed gespeeld en kan terecht de wedstrijd in winst worden omgezet. Evenzoveel wedstrijden worden zonder al te veel beleving verloren. Op bezoek bij de kersverse kampioen DSC in Eindhoven konden de Barnevelders het seizoen weer wat kleur geven. De ontmoeting op eigen veld eerder dit seizoen ging met 13-15 verloren. Het zou dan ook geen gemakkelijk opgave worden, helemaal omdat bij DSC, Richard van Vloten aan het roer staat. De oud-ODIK trainer kent de Barnevelders goed en het zou dan ook geen makkelijke opgave worden de Eindhovense ploeg te verrassen.

ODIK nam echter wel het initiatief en wist dat bijna de hele wedstrijd te behouden. Bij DSC ontbrak scherpte in de afronding en ODIK rook kansen. Via 3-5 en 5-8 tussenstanden stond er een 8-9 ruststand op het scorebord. Daarmee was de wedstrijd nog helemaal open en kon ODIK aan het begin van de tweede helft opnieuw beginnen met het bouwen aan een voorsprong.

Ondanks de weersinvloeden waren de Barnevelders strijdlustig en pakten terecht een 9-14 voorsprong. De scores bleven echter langere tijd uit en DSC kwam terug in de wedstrijd. ODIK had het aan zichzelf te danken dat het in de slotfase vanaf de strafworpstip de wedstrijd moest redden. Het duel werd met 15-16 in het voordeel van de Barnevelders afgesloten en daarmee doen de Barnevelders goede zaken. Het is pas het tweede puntverlies voor DSC in de gehele competitie.

Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen, Gilbert Punt 5x, Hugo van Woudenberg 3x, Willianne Davelaar 2x, Corné jonker 1x.