ODIK op eigen veld niet boven de tien treffers

Afgelopen zaterdag stond voor de hoofdmacht van ODIK haar eerste thuiswedstrijd op het veld van het jaar 2013 op het programma. Na een keurig zaalseizoen waar de ploeg van Adriaan van Dijk met een vierde plaats het beste resultaat ooit in de historie van ODIK mocht aantekenen, moest het Barneveldse vlaggenschip vorige week al aantreden tegen Albatros uit Zwijndrecht.

De Barnevelders boekten een keurige 19-21 overwinning, maar zag de opponent van afgelopen zaterdag ook een knappe uitslag neerzetten. De ploeg uit Nieuwerkerk won knap van het nog ongeslagen DSC uit Eindhoven dus een pittig duel stond op het programma. In de poule waar de Barnevelders op dit moment in de middenmoot staan, is nog van alles mogelijk. Koploper DSC steekt er bovenuit en Dindoa uit Ermelo sluit de rij. De middenmoot is echter erg breed en de laatste zes duels van het seizoen zijn wedstrijd voor wedstrijd van belang. Te beginnen dus bij Nieuwerkerk, waar afgelopen zaterdag de wedstrijd om 15.30 van start ging.

Al snel werd duidelijk dat beide ploegen elkaar verdedigend goed bestudeerd hadden. De speerpunten werden bij beide ploegen goed lam gelegd en een wat moeizame wedstrijd ontspon zich. De gastploeg leek net iets scherper te starten en kwam na een klein kwartier op een 1-3 voorsprong. Aanvallend bleef het erg moeizaam en de wind deed het rendement niet veel goeds. Een wat tam duel kabbelde zo door tot een matige ruststand van 4-6.

Dat het de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen, was duidelijk bij de Barnevelders. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Na de pauze bleef het spelbeeld ongewijzigd. Er werd zeker een fikse dosis strijd geleverd, maar dit resulteerde aan beide kanten in te weinig doelpunten. Al snel kwam Nieuwerkerk op een gaatje van 3, maar ODIK klampte weer aan. De thuisploeg probeerde aanvallend zowel met een dame en een heer in de punt als in de situatie met de beide dames in de rebound een gaatje te zoeken in de defensie van de gasten. Ondanks een aantal fraai opgezette aanvallen, werd er te weinig gescoord. Else de Vries kon invallen na een lichte blessure van Regina Mulder en Jurrian de Vos werd gebracht om wat extra aanvalskracht binnen de lijnen te brengen. Laatstgenoemde gooide er nog een fraai afstandsschot in, maar het verschil kon helaas niet meer worden overbrugd. In de slotfase had ODIK het qua aantal schoten beter voor elkaar dan haar opponent. Toch werd het gat niet gedicht en toen Nieuwerkerk de 7-10 binnengooide was het verzet gebroken. Na tweemaal 35 minuten stond uiteindelijk een 7-11 stand op het scorebord. Aankomende week moet de Barneveldse hoofdmacht op bezoek bij Sparta uit Zwolle. Winst is noodzaak om zo niet teveel naar beneden te hoeven kijken. Het eerste duel werd met 13-13 gelijk gespeeld dus wederom een spannende wedstrijd staat op het programma.

Doelpuntenmakers: Gilbert Punt 2x, Florien van de Kuilen, Yasha van Kattenbroek, Jurian de Vos, Luuk van de Kuilen en Hugo van Woudenberg 1x

Bron: BarneveldseKrant