ZKC '19 - ODIK

Aan ODIK-zijde was er deze week voornamelijk nieuws buiten de wedstrijden om. Trainer Henk Schimmel en ODIK zijn niet aan het einde van het seizoen, maar vroegtijdig uit elkaar gegaan. Dit namen de Barnevelders ongewild mee in het duel met ZKC en de vraag was dan ook of dit zijn weerslag zou hebben op het spel. De Barnevelders maakten in de openingsfase echter een eind aan de eventuele twijfel. De ploeg speelde vlot, fris en was scherp in de afronding. Via een tussenstand van 7-12 en even later 9-15 in het voordeel van ODIK leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter met rust was de marge al weer verdampt en stond er een 16-17 stand op het scorebord.
In de tweede helft was het de vechtlust van ZKC en de fysieke kracht van de thuisploeg die ODIK parten ging spelen. Het lengte-overwicht zorgde ervoor dat ODIK scherper moest zijn in de afronding dan de thuisploeg. Dit lukte in de eerste helft gemakkelijk, maar in de tweede helft leek de energie uit het spel van de Barnevelders te zijn weggevloeid. ZKC rook bloed en knokte zich voorbij ODIK in de wedstrijd, de winst bleef zo uiteindelijk in Zuidwolde. Met 27-25 was het voor de neutrale supporter een vermakelijk duel. Al heeft de uitslag geen invloed meer op de stand, want ZKC was al gedegradeerd en ODIK was al in veilige haven.

Doelpuntenmakers ODIK: Hugo van Woudenberg, Luuk van de Kuilen 7x, Gilbert Punt 6x, Florien van de Kuilen, Malou Knibbe 2x en Regina Mulder 1x.