ODIK - Rohda

De Barneveldse korfballers kenden een fenomenale start van het seizoen en streden mee om de bovenste posities in de overgangsklasse. De ploeg speelt aantrekkelijk korfbal is beslissend op de juiste momenten en zit op dat moment in een goede flow.  Na de uitwinst op Tweemaal Zes, een prestatie van grote klasse, volgt echter een mindere wedstrijd tegen Oost-Arnhem en na de wedstrijd tegen AKC zijn de kansen op een hoge klassering definitief verkeken. De Barnevelders speelden zaterdag dan ook een wedstrijd waarin vrijuit kon worden gespeeld, want voor beide ploegen stond er niet meer op het spel dan de eer. In het eerste duel tussen deze ploegen in Amsterdam trok ODIK met 18-20 aan het langste eind. Zaterdag werden de rollen omgedraaid.

Rohda startte scherper en overtuigender aan de wedstrijd dan de Barnevelders. Een tam ODIK en een berustende stemming bij het publiek zorgden ervoor dat er in de eerste helft weinig te genieten was in de Veluwehal. De bezoekers waren op alle fronten net even wat fanatieker en zetten ODIK op een gaatje van vijf treffers. Adriaan van Dijk riep zijn ploeg middels een time-out tot de orde en zag zijn ploeg blijven ploeteren om bij te blijven in het tempo van Rhoda. De scherpte in de afronding was niet goed genoeg en er werden foutjes gemaakt die we in de eerdere wedstrijden dit seizoen niet van ODIK hebben gezien. Pas kort voor rust kon ODIK profiteren van wat foutjes van Rohda. Ondanks de slordigheden in het spel van de Barnevelders werd er wel gestreden en dat werd in die fase uitbetaald in de score. Met een korte tussensprint werd het verschil teruggebracht naar 12-15.

Na de rust was ODIK ongeveer een kwartier lang de betere ploeg, kwam helemaal terug in de wedstrijd en had op 18-18 voor het eerst kansen om op een voorsprong te komen. De gasten waren echter net op tijd weer bij de les en deelden met twee treffers, en dus weer een kleine voorsprong, een mentale tik uit aan de Barnevelders. Die tik kwam de ploeg niet meer te boven waardoor Rhoda terecht met de winst kon terugkeren naar Amsterdam; 21-24. Ondanks de mindere wedstrijd van afgelopen zaterdag heeft ODIK dit zaalseizoen het publiek meerdere malen getrakteerd op spectaculaire wedstrijden. Met nog één wedstrijd op het programma uit tegen BEP kan de ploeg definitief de vierde plek en het beste seizoensresultaat in de geschiedenis van de club veilig stellen. De ploeg hoopt volgend jaar weer een stapje te kunnen maken en dan nog langer mee te kunnen doen in de race om het kampioenschap.

Doelpuntenmakers:  Gilbert Punt 9x, Hugo van Woudenberg 4x, Luuk van de Kuilen, Corné jonker 3x, Regina Mulder, Yasha van Kattenbroek 1x.

Bron: BarneveldseKrant