ODIK in eigenhuis onderuit

In een goed gevulde Veluwehal was het afgelopen zaterdag 45 minuten lang genieten voor alle ODIK supporters. Tegenstander KVA uit Amstelveen kwam op bezoek en die strijd zou tot een kwartier voor tijd een zeer vermakelijke wedstrijd worden. KVA dat als promovendus kampioenskandidaat nummer één is geworden moest in Barneveld tot het uiterste gaan, maar nam uiteindelijk wel de punten mee naar huis.
Gesterkt door een volle tribune en met de motivatie om in eigenhuis te willen winnen koos ODIK vanaf het begin van het duel voor een hoog tempo en zette KVA flink onder druk. Zo kon er aanvallend ondanks wat slordigheden gebouwd worden aan een voorsprong, terwijl verdedigend KVA zo ver mogelijk van de korf werd gehouden. Hier en daar een onoplettendheid werd door de ploeg uit Amstelveen simpel afgestraft, maar tot echt goede schoten en scores kwam de ploeg in de openingsfase niet. ODIK dat gretig en gericht naar haar aanvallers zocht scoorde over bijna de hele linie en kwam zo op een veelbelovende 8-3 voorsprong. KVA dat speelt voor de titel werd in de openingsfase overbluft door ODIK, maar krabbelde langzaam op en begon aan een inhaalslag. ODIK verzuimde in deze fase voor de rust om mee te blijven scoren. Verschillende opgelegde kansen waren niet aan de Barnevelders besteed waardoor de marge hard terug liep en er met rust een 10-10 gelijke stand op het scorebord stond.

Na de rust was de wedstrijd lange tijd in evenwicht. De spanning steeg, want met scores om en om stond dan weer ODIK dan weer de Amstelveense formatie op een kleine voorsprong. Het bleef zo lang onduidelijk wie er in dit duel aan het langste eind zou trekken en dat was te merken op de tribune. Het Barneveldse publiek was soms doodstil van de spanning, dan weer laaiend enthousiast. Dit ging door tot halverwege de tweede helft en een stand van 17-17. Vanaf dat moment waren het de gasten die voor het eerst op een voorsprong van twee punten kwamen. De formatie van Adriaan van Dijk verloor in die fase even het geloof in een goede afloop en in een korte fase profiteerde KVA door de voorsprong snel uit te bouwen. Een opleving van ODIK bleef uit en de gasten roken hun kansen. De ploeg uit Amstelveen schoot in de slotfase met scherp en dat resulteerde in een terecht nederlaag voor de Barnevelders. Het verschil werd zelfs nog zes treffers omdat in de slotfase aan de Barnevelse zijde de doelpunten heel spaarzaam waren; 19-25. De korfballers hebben nu twee weken rust en zullen na de voorjaarsvakantie met nog twee wedstrijden te gaan het zaalseizoen goed willen afsluiten. Een derde plek is nog haalbaar en dat zou het beste resultaat uit de historie van de Barneveldse korfbalvereniging betekenen.

Doelpuntenmakers:
Luuk van de Kuilen 6x, Hugo van woudenberg, Gilbert Punt 4x, Florien van de Kuilen 2x, Corné Jonker, Regina Mulder, Willianne Davelaar 1x.

Bron: Barneveldse Krant