ODIK stelt teleur in Almelo

Na het gelijke spel van vorige week had ODIK de eventuele kans op het kampioenschap niet meer in eigen handen. Afhankelijk geworden van het resultaat van andere ploegen speelden de Barnevelders op bezoek bij hekkensluiter AKC een matige wedstrijd. De mentale weerbaarheid van de ploeg had duidelijk een tik gehad. Ongeïnspireerd en met te weinig beleving werden de Barnevelders door de gretige Almelo-ers aan de kant gezet.

In de openingsfase kwam er een kleine voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. ODIK dat wat moeizaam op gang leek te komen herstelde zich op een stand van 5-5 en had een korte fase het betere van het spel. Toch waren het de Alemloérs die ondanks dat er alleen nog een theoretische kans op handhaving is, alle zeilen bijzetten voor een goed resultaat. In de rust stond de thuisploeg dan ook terecht met 11-8 voor.

Na de rust liep de achterstand van ODIK al maar verder op. De dames aan AKC zijde maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheden die er kwamen door verdedigende fouten. Een combinatie van voorverdedigen en te gretig pressie geven werd afgestraft. Toch zorgde een aanvallende opleving aan ODIK zijde ervoor dat vanaf 18-13, de marge kleiner en kleiner werd. Met twee wissels probeerde Adriaan van Dijk het tij verder in het voordeel van ODIK te keren maar op 20-18 stokte de opmars van de Barnevelders. AKC won verdient met 26-22.

Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen 7x, Hugo van Woudenberg 5x, Willianne Davelaar 3x, Florien van de Kuilen, Corné Jonker, Gilbert Punt 2x, Regina Mulder 1x.

Bron: Barneveldsekrant.nl (volg via twitter @barneveldsekrnt)

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen