ODIK A1 verrast titelfavoriet Wageningen

De A1 heeft dit weekend voor een daverende verrassing gezorgd door topfavoriet Wageningen op een thuisnederlaag te trakteren. Volledig verdiend ging de A1 na een spannende wedstrijd met een 12-13 overwinning op zak terug naar Barneveld, waar de fantastische teamprestatie tot in de late uurtjes werd gevierd.

Vooraf was het meespelen van Stefan onzeker. Hij liep op de dinsdagtraining een knieblessure op en had hier flink last van. Na het inschieten en wat sprint- en sprongwerk bleek hij echter fit genoeg te zijn om te starten. Na twee minuten opende hij de score door een korte kans te benutten.

Verdedigend was goed getraind om de angel uit de Wageningse aanval te halen. Het schot onder druk werd toegelaten en er werd veel op de afvallende bal gespeeld. Na tien minuten strafte Wageningen een fout hierin direct af door een strafworp te versieren. Ard antwoordde door zijn vrije bal te benutten. De 2-2 viel uit een afstandschot waarbij net even te veel ruimte werd weggegeven. Een doorloopbal betekende 3-2 voor de thuisploeg met nog een kwartier te gaan in de eerste helft.

Dit kwartier werden de kleine verdedigende foutjes eruit gehaald en door treffers van Joska, Manon, Jochem en Tirza, met tussendoor nog een damesgoal voor de Wageningers, betekende een 4-6 voorsprong met rust.

In de rust werd aangegeven dat het strijdplan perfect klopte. Met slechts 2 doelpunten uit 31 Wageningse afstandschoten kwamen de verwachtingen precies uit. Bovendien werden veel reboundduels gewonnen en waren de ODIK dames erg scherp op de afvallende bal.

Ook het begin van de tweede helft was voor de A1. De eerste aanval was direct raak: Ard verzilverde zijn afstandschot na perfect voorbereidend werk van zijn vakgenoten. Verdedigend werd het tempo er in deze fase uitgehaald door achter te verdedigen en Wageningen weer naar het afstandschot in de 1-1 te dwingen. Na zes minuten profiteerde een Wageningen dame van de geboden ruimte en bracht de marge weer op twee. Aanvoerster Joska reageerde direct met een afstandschot na een aanval over alle schijven.

Toen volgde een fase waarin Wageningen het initiatief leek over te nemen. Vier treffers binnen vijf minuten brachten Wageningen langszij: 9-8. De aanval maakte in deze fase enkele foute keuzes, maar net op tijd tekende Stefan van afstand voor de belangrijke 9-9. De twee daaropvolgende Barneveldse aanvallen waren direct weer raak. Wederom Ard profiteerde van het perfecte rebound- en steunwerk van Richard, Manon en Janneke.

ODIK straalde vertrouwen uit, werkte keihard voor elke bal en scoorde precies op de juiste momenten. Twaalf minuten voor tijd noteerde een Wageningen invaller de aansluitingstreffer, maar Tirza liet met haar afstandstreffer in de daaropvolgende aanval zien dat ODIK er vandaag met de punten vandoor zou gaan.

Ook de 11-12 vanaf de strafworpstip werd direct beantwoord met een Barneveldse goal. Waar Janneke vol actie maakte ontstond ruimte voor een doorloopbal van Manon. Veelal zeer belangrijk vanuit de steunende positie, vandaag noteerde zij de winnende treffer. Daar kon een raak Wagenings afstandschot in de laatste minuut geen verandering meer in brengen.

Een zwaarbevochten maar zeker een verdiende overwinning voor de A1. Een teamprestatie van formaat waarbij eenieder zijn/haar rol met overtuiging vervulde. Coach Marcel glunderde van trots, maar ook de meegereisde ouders, de spelers & reserves kregen de glimlach niet van hun gezicht.

Na deze twee bonuspunten volgt de wedstrijd tegen Dindoa in de eigen Veluwehal. Voor deze ploeg de laatste kans op handhaving en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zaak dus om niet te verslappen, de voorsprong op nummer vier Telstar is immers slechts één puntje. Komt u zaterdag om 13.30 ook kijken naar de toppers van de A1? Dan gaan zij er alles aan doen om het tot nu toe fantastische zaalseizoen een passend vervolg te geven. Tot zaterdag!

Telstar A1 - De Meeuwen A2 21 - 14
MIA A1 - Nova A1 9 - 8
Wageningen A1 - ODIK A1 12 - 13
Victum A1 - Dindoa A2 20 - 11