ODIK komt net te kort tegen KVZ

De Barneveldse korfballers kregen bezoek van de korfballers uit Zutphen. ODIK draait momenteel bovenin de overgangsklasse mee en speelt daarmee het beste seizoen uit de clubhistorie. Hoewel KVZ er een stuk minder florissant voor staat is het een geduchte tegenstander. In het eerste duel in Zutphen moest ODIK alle zeilen bij zetten om tot een overwinning te komen. Zaterdag in de eigen Veluwehal ging het niet heel anders.
 ODIK startte het duel goed, was scherp in de afronding en speelde met meer overtuiging dan tegenstander KVZ. Toch had ODIK moeite om afstand te nemen. KVZ heeft een aantal uitstekende speerpunten die zaterdag onvoldoende lamgelegd konden worden. Hierdoor bleef het duel lang gelijk op gaan. In het tweede deel van de eerste helft nam KVZ langzaam het initiatief in de wedstrijd over. De rust werd bereikt met een 9-11 voorsprong voor de Zupthenaren.

In de tweede helft was het ODIK dat overtuigend startte. Via twee treffers op rij van Gilbert Punt maakte de thuisploeg voor eigen publiek haar intenties duidelijk. Toch lukte het de Barnevelders niet om echt door te drukken. Verdedigend kregen de Barnevelders te gemakkelijk scores tegen en daardoor leek het er lang op dat de Barnevelders de wedstrijd niet zouden winnen. Met veel strijdlust knokte ODIK zich tot een spannende slotfase, maar op het beslissende moment viel de gelijkmaker niet binnen en trok KVZ aan het langste eind 19-21.

Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen 7x, Gilbert Punt 6x, Hugo van Woudenberg 4x, Willianne Davelaar 2x.

Bron: BarneveldseKrant.nl