ODIK A1 start 2013 met zege op Mia

In een weinig doelpuntrijk duel is de A1 goed begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. Mia A1 kwam er niet aan te pas tegen de Barnevelders. Na een 4-0 voorsprong werd deze marge niet meer uit handen gegeven en stond er na 60 minuten korfbal een 12-8 overwinning op het scorebord.

De eerste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen was ook al tegen Mia. Toen was ODIK nog de underdog en werd de 10-16 overwinning gezien als een zeer goede prestatie. Halverwege de competitie is echter duidelijk dat Mia tegen degradatie zal vechten terwijl ODIK zich vooralsnog stevig in de subtop nestelt. Duidelijk was dan ook dat deze wedstrijd gewonnen moest worden.

De openingsfase was voor ODIK. Jochem vond al snel twee keer de korf. Helaas werd zijn tweede goal afgekeurd wegens verdedigd. Tirza tekende echter al snel voor de 2-0, waarna Richard en Ard beiden van afstand snel voor 3-0 en 4-0 zorgden. Verdedigend zat de Barneveldse defensie potdicht en Mia kon er in het eerste kwartier niet doorkomen. Aanvallend werd kans op kans gecreëerd en mochten de Amersfoorters van geluk spreken dat het vizier in grote delen van de wedstrijd niet op scherp stond.

Na 17 minuten profiteerde een Mia heer van een doelpuntloze periode aan ODIK zijde. Met twee afstandstreffers leek hij de spanning enigszins terug te brengen. Binnen drie minuten counterden Ard en Janneke echter van afstand en stond er weer een marge van vier punten op het scorebord. Een slordigheidje in de verdediging leverde Mia een korte kans op; 6-3. Dit was ook direct de ruststand.

Een ruststand die de verhoudingen in het veld niet goed weergaf. De A1 was de opponent uit Amersfoort duidelijk de baas, maar kon dit door een matige afronding niet uitdrukken in de stand. Het vertoonde spel gaf echter vertrouwen, met name verdedigend had ODIK de zaken goed op orde.

Dat bleek wel in het beginfase van de tweede helft. Mia nam uit, maar nog voordat er een schot gelost kon worden wist ODIK de bal te veroveren. De aanval kon leunen op een sterke rebound en na een lange ODIK aanval was het Joska die de score in de tweede helft met een afstandtreffer opende. Een slordige korte kans tegen bracht Mia weer op 3 punten, maar Ard zorgde na tien minuten in de tweede helft voor 8-4 en zo leek er geen vuiltje aan de lucht.

Een tactische omzetting in de Mia verdediging bezorgde ODIK echter de nodige problemen. In deze fase maakte ODIK door de verdedigende druk veel passfouten en volgden de 0-schotsaanvallen elkaar in rap tempo op. Mia profiteerde en kwam via een doorloopbal en een verdwaald afstandschot weer op twee punten: 8-6.

Even leek het spannend te worden, maar het lek was snel weer boven. Ard zocht in deze fase veelvuldig de rebound op waardoor zijn vak weer lange aanvallen kon draaien. Een mooie combinatie tussen Manon en Janneke werd van afstand afgerond door Janneke. Het speloverwicht was weer hersteld en ondanks de 9-7 kwam ODIK niet meer in de problemen.

Het was aanvoerster Joska die de genadeklap uitdeelde door eerst van afstand en daarna met een doorloopbal voor 11-7 te zorgen. De 11-8 en 12-8 (afstandschot Ard) waren voor de statistieken en zo kent de A1 een goed begin van 2013. Verdedigend stond de A1 zeer sterk, wat zich vertaalde in slechts 8 tegengoals.

Volgende week wacht het sterke Telstar in Hoevelaken. Om hier ook weer met twee punten vandoor te gaan zullen er aanvallend nog stappen gemaakt moeten worden. Met name de afronding was vandaag matig. Thuis won de A1 enigszins gelukkig met 15-13 van Telstar en deze ploeg zal dan ook gebrand zijn op revanche.

ODIK A1 - Mia A1 12 - 8
Victum A1 - Telstar A1 10 - 9
De Meeuwen A2 - Nova A1 14 - 8
Dindoa A2 - Wageningen A1 6 - 17