ODIK A1 sluit 2012 af met een nipte overwinning

Slechte wedstrijden moet je ook winnen, en zo geschiedde het. In een matige wedstrijd, waarin de A1 een zeer laag afrondingspercentage behaalde, werd De Meeuwen A2 met 11-10 aan de kant gezet. De solide verdediging en het slimme uitspelen in de laatste minuten leverden twee zwaarbevochten punten op, waardoor ODIK A1 het jaar afsluit met een keurige 3e plaats op de ranglijst.

Zoals vaker kende de A1 een rommelige voorbereidingsweek. Dit keer geen blessures of brandmeldingen, maar een dubbelboeking van de Veluwehal waardoor de A1, net als heel ODIK, de donderdagtraining moest overslaan.

In de beginfase leek het erop dat de extra rust de A1 goed had gedaan. Na twee minuten hadden Jochem en Tirza de korf al gevonden met goed aanvalsspel. De Meeuwen had hierop in de openingsfase geen antwoord, waardoor het andere vak ruim de tijd had om tot scoren te komen. Een laag afrondingspercentage zou echter de gehele wedstrijd in de weg zitten en gaf De Meeuwen de kans om het initiatief over te nemen. Liefst 18 minuten wist ODIK niet te scoren; het was dan ook aan de hechte defensie te danken dat de stand na 20 minuten slechts 2-3 was.

Kansen waren er meer dan genoeg, de A1 heerste in de paalzone wat lange aanvallen opleverde. Het was uiteindelijk koning rebound Stefan die zelf het heft in handen nam en de 3-3 noteerde. Jochem had vandaag de schone taak om de 1-1 aanvaller uit het eerste verdedigingsvak van De Meeuwen te bedwingen. Dit deed hij prima, daar hij slechts één treffer moest toestaan. Dat was wel de 3-4 waardoor er weer een voorsprong voor de Puttenaren op het scorebord verscheen.

In de laatste minuten voor rust kwam de scoringsmachine van de A1 weer op gang. Binnen 3 minuten scoorden Janneke, Jochem en Richard met twee mooie afstandsschoten en een strafworp. De Meeuwen stelde hier één goal van afstand tegenover waardoor we toch met een voorsprong de rust ingingen: 6-5.

De rust werd gebruikt om even de koppen bij elkaar te steken. Waar het ene vak de aanvallen zorgvuldiger op moest zetten, kwam het bij het andere vak vooral aan op afronding. Ook verdedigend werden de puntjes op de i gezet, waarna de A1 vol vertrouwen aan de tweede helft begon.

Dat ook De Meeuwen op scherp was gezet bleek uit de vlotte gelijkmaker; 6-6. Tirza antwoordde vanaf de strafworpstip, maar het initiatief in de scores zou in het eerste kwartier na rust bij de gasten liggen. Richard en wederom Tirza kwamen in deze fase tot scoren, maar met nog 15 minuten te gaan stond er 9-10 op het scorebord.

Bij het ingaan van de laatste 15 minuten bekroonde Janneke haar sterke wedstrijd met de gelijkmaker. Dit betekende de 100e competitietreffer van dit zaalseizoen en wordt dus trakteren voor Janneke! Het vak met Stefan kwam weer voor de korf en door zeer sterk reboundwerk kreeg de aanval alle kansen om de beslissing te forceren. Verdedigend had het andere vak de boel goed op orde. Door collectief sterk te verdedigen, veel afvallende ballen te pakken en vrijwel elk reboundduel te winnen kwam De Meeuwen niet meer aan goede aanvallen toe.

Uiteindelijk wist de aanval hiervan te profiteren. Met het enthousiaste publiek op de tribunes wist Joska, al de gehele wedstrijd ongelukkig met haar schoten, zichzelf uiteindelijk tot matchwinnaar te kronen met een mooi afstandschot. Met zeer lange aanvallen werd de wedstrijd uiteindelijk volwassen uitgespeeld.

Slechts elf goals dus in de laatste competitiewedstrijd van 2012. Gelukkig net genoeg voor twee punten waardoor de A1 er fantastisch voorstaat halverwege de competitie. De doelstelling handhaving lijkt al bereikt en dus kan men kijken wat er nog meer mogelijk is. Wageningen en Victum lijken te sterk, maar als de A1 deze derde plaats kan vasthouden zou dat een fantastische prestatie zijn.

Nu eerst genieten van de korfbalvrije kerstperiode, voordat op 3 januari de training weer wordt hervat. Publiek, rijdende ouders en natuurlijk alle toppers die hebben meegetraind en/of reserve hebben gestaan: onwijs bedankt! We hopen dat jullie in 2013 weer klaar staan als de A1 jullie nodig heeft.

Telstar A1 - MIA A1 14 - 8
ODIK A1 - De Meeuwen A2 11 - 10
Victum A1 - Wageningen A1 14 - 11
Dindoa A2 - Nova A1 12 - 9

1 Wageningen A1 7 6 0 1 12 115 77 38
1 Victum / IGCN A1 7 6 0 1 12 112 85 27
3 ODIK A1 7 5 0 2 10 101 86 15
4 Telstar A1 7 3 1 3 7 94 95 -1
4 De Meeuwen A2 7 3 1 3 7 85 90 -5
6 MIA A1 7 2 0 5 4 77 88 -11
7 Dindoa A2 7 1 0 6 2 85 112 -27
7 Nova A1 7 1 0 6 2 70 106 -36

NAMENS DE GEHELE A1; FIJNE FEESTDAGEN EN EEN SPORTIEF EN VOORSPOEDIG 2013!!!