ODIK zet Rohda in slotfase aan de kant

De hoofdmacht van de Barneveldse korfballers speelde afgelopen zaterdag tegen Rohda in Amsterdam. Een week eerder ging de ploeg in een troosteloze ambiance in Amstelveen ten onder tegen KVA. De korfbalformatie uit Barneveld had dus wat recht te zetten.
In een wederom slecht bezochte korfbalhal om dezelfde redenen als een week eerder werd het wél aanwezige publiek getrakteerd op een spannende en gelijkopgaande eerste speelhelft. Waarin de ploegen elkaar geen duimbreedte toegaven. Via een aanvallend niet te stoppen Luuk van de Kuilen nam ODIK in de loop van de eerste helft als eerste ploeg een voorsprong van twee treffers. Het was echter al gauw duidelijk dat de wedstrijd niet vroegtijdig beslist zou worden. De Amsterdammers gaven niets toe en bogen de achterstand om in een voorsprong van 10-9 met de rust.

Na de rust bleek Rohda de meest effectieve ploeg. Met snelle aanvallen werd een voorsprong van 14-10 op het scorebord gebracht en leek de wedstrijd voor de Barnevelders de verkeerde kant op te gaan. Via scores van Regina Mulder en Luuk van de Kuilen maakten de Barnevelders er echter al snel weer een wedstrijd van en werd het richting het einde van de wedstrijd al maar spannender. De Barnevelders stonden met nog ongeveer tien minuten op de klok op een 17-15 achterstand. Via een ontketende Luuk van de Kuilen kwam de ploeg op gelijke hoogte en was het aanvoerder Hugo van Woudenberg die de Barnevelders voor het eerst in de tweede helft naar een voorsprong schoot. ODIK rook bloed en profiteerde optimaal. De overwinning werd veiliggesteld op 18-20.

Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen 9x, Gilbert Punt 6x, Regina Mulder 2x, Corné Jonker, Hugo van Woudenberg, Yasha van Kattenbroek 1x.