ODIK A1 komt geen moment in gevaar en behaalt ruime zege bij Nova A1

De eerste treffer was nog voor de gastheren uit De Bilt. In het vervolg van de eerste helft liet ODIK echter duidelijk zien een maatje te groot te zijn voor Nova A1. Na de ruststand van 4-10 vergat één ODIK vak in de tweede helft te scoren waardoor Nova de score nog enigszins kon beperken: 8-15.

Vooraf was bekend dat Nova een opportunistische ploeg heeft die veel speelt op de doorbraak, korte kansen en vrije ballen. Hier werd verdedigend dan ook de nadruk op gelegd in de voorbespreking. Dat we nog niet direct bij de les waren bleek uit de korte kans waaruit Nova de openingstreffer noteerde. Binnen 3 minuten scoorde ODIK echter 3 keer en tekende zich al een gemakkelijke middag af.

Nog één keer deelde Nova vanaf de strafworpstip een speldenprikje uit: 2-3. Met 4 ODIK treffers op rij, waarbij Tirza en Ard beiden al 3 keer tot scoren kwamen, was het echter al vroeg duidelijk welke ploeg er hier met de punten vandoor zou gaan.

Nova zou in de eerste helft nog twee keer tot scoren komen, wederom uit twee korte kansen. Ondanks dat de scherpte van het eerste kwartier wat afnam bleef ODIK de bovenliggende partij. Janneke pikte weer haar goaltje mee, Richard Punt bewees helemaal terug te zijn na zijn blessure met een afstandstreffer en Jochem tekende voor het slotakkoord van de eerste helft met een mooie doorloopbal: 4-10.

De tweede helft begon nog goed voor de A1. Er werden goede lange aanvallen gedraaid, maar naarmate het afrondingspercentage van het eerste verdedigingsvak daalde werden de aanvallen ook steeds onzorgvuldiger opgezet. Hierbij mag ook gezegd worden dat Nova de tweede helft verdedigend sterker stond en het neerzetten van een goede aangeef regelmatig wist te verhinderen.

Na 4 minuten schoot Ard van afstand 4-11 binnen, direct gevolgd door een korte kans van Nova. Jochem en Joska hadden weinig tijd nodig om tot scoren te komen: 5-13. Een doelpuntloze periode van liefst 13 minuten brak aan voor ODIK A1. Nova was aanvallend echter te onmachtig om hier gebruik van te maken. Er werd in deze periode namelijk wel goed verdedigd en Nova werd gedwongen tot afstandschoten onder goede druk. Dat deze ploeg het hier niet van moet hebben bleek wel uit de vele airballs die werden geschoten. Tussen alle airballs door wist een Nova dame het enige Biltse afstandschot van de wedstrijd te maken.

Richard Punt brak de ban voor ODIK en tekende met een doorloopbal voor zijn 3e treffer . Bij de vakwissel werd Stefan, die zich weer onderscheidde in de rebound, naar de kant gehaald om zo ook Richard van Ginkel nog speelminuten te geven. Erg lang aanvallen was hem echter niet gegeven, Joska scoorde direct de 6-15, gevolgd door een rommelgoal van Nova.

De laatste tien minuten kwam ODIK weer niet tot scoren en zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Nova tekende vanaf de strafworpstip voor de laatste treffer van de wedstrijd: 8-15. De toch wat sombere gezichten na afloop, ondanks een ruime overwinning, spraken boekdelen: hier had ODIK een ruimere overwinning kunnen behalen. Toch is de A1 op de juiste weg. Vorige week werd slechts 1 kwartier een goed niveau gehaald, deze week liet één vak het in de tweede helft afweten, maar was de rest van de wedstrijd zeer leuk om te zien.

Deze stijgende lijn moet worden aangehouden wil de A1 volgende week de punten in eigen huis houden. De Meeuwen A2 komt dan op bezoek, een ploeg die net als ODIK A1 regelmatig weet te verrassen in de 1e klasse E. Zeker de overwinning op kampioenskandidaat Victum was knap en de Puttenaren zullen dan ook maar met één doel naar Barneveld komen. Bij winst nemen zij namelijk de derde positie over van ODIK.

De wedstrijd start om 16.00 in de Veluwehal en de steun van het thuispubliek is weer meer dan welkom. De wedstrijden van de A1 staan altijd garant voor spanning, mooie acties en een onvoorwaardelijke inzet. Komt u zaterdag ook kijken of de toppers van de A1 hun mooie plek in de subtop weten te behouden?

De Meeuwen A2 Dindoa A2 19-16
Wageningen A1 Telstar A1 19-9