ODIK A1 verstevigt 3e plek na overwinning bij Dindoa A2

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor ODIK A1, met de ruststand van 4-8 kwam Dindoa nog goed weg. De tweede helft leverde echter nog de nodige problemen op. Dindoa gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 10-11. De gelijkmaker hing in de lucht, maar zover liet de A1 het niet komen. Richard en Joska beslisten de wedstrijd en zetten ODIK hiermee op een keurige 3e plaats in de 1e klasse E.

Met Tirza en Richard Punt, beide terugkomend van hun blessures, weer in de basis en Liesbeth, Mandy en Richard van Ginkel op de bank begon ODIK vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen het nog puntloze Dindoa A2. Met veel verdedigende druk probeerde de A1 het spel van Dindoa te ontregelen, wat het eerste kwartier ook goed lukte. Dindoa had het erg moeilijk en de ODIK aanval had alle tijd om tot scoren te komen. Na een klein kwartier stond het dan ook 0-5 en leek het een gemakkelijke middag te worden.

Nadat Dindoa de 1-5 noteerde zakte het echter allemaal in. 10 minuten lang wist ODIK niet tot scoren te komen en Dindoa kroop langzaam dichterbij naar 3-5. Hierbij mocht de A1 van geluk spreken dat een Dindoa strafworp wel heel erg mis was. In de 24e minuut brak Ard de ban met alweer zijn 4e treffer: 3-6. Ook Janneke en Stefan deden een duit in het zakje, om vervolgens toe te zien hoe er vlak voor rust weer een stip werd gemist. In plaats van 3-9 werd het in de daaropvolgende Dindoa aanval 4-8.

In de rust, die wel erg kort duurde, werden de puntjes op de i gezet. Verdedigend zat het prima in elkaar maar aanvallend moest echt meer afstand worden genomen, anders kon het nog wel eens spannend worden.

Binnen enkele minuten scoorde een Dindoa dame van afstand de 5-8. Richard Punt opende zijn doelpuntenaccount met een mooie afstandtreffer, waarna Joska eindelijk haar doorloopbal wist af te ronden: 5-10. De ODIK aanvallen werden hierna steeds korter, vooral doordat veel schoten te kort waren en er te veel reboundduels werden verloren. Dindoa rook bloed en ging met keihard werken op zoek naar doelpunten. Drie afstandstreffers op rij betekende 8-10. Joska ging weer voor haar doorloopbal, waarbij Dindoa aan de noodrem moest trekken. Tirza gaf de A1 vanaf 2,5 meter weer wat lucht. Met nog 15 minuten te spelen stond het 8-11.

Dindoa bleef echter aandringen en met 2 snelle treffers uit een korte kans en een doorloopbal was de mooie voorsprong ineens zo goed als verdwenen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar gelukkig voor ODIK kon Dindoa niet doordrukken. Na wederom een doelpuntloze periode van 10 minuten voor de A1 brak Richard van afstand de ban. De volgende ODIK aanval kon Joska profiteren van de geboden ruimte en met een afstandstreffer besliste ze de wedstrijd. Voor de zekerheid schoot ze haar vrije bal vlak voor tijd ook nog raak: 10-14. Het slotwoord was voor Dindoa, een ver afstandsschot betekende 11-14 waarna direct werd afgefloten.

Een moeizame overwinning, maar wel een belangrijke. De voorsprong op de degradatiezone bedraagt nu 4 punten en kan komend weekend naar 6 punten worden getild wanneer Nova A1 in De Bilt wordt verslagen.

De stand na 5 speelrondes:

1 Wageningen A1 5 5 0 0 10 85 54 31
2 Victum / IGCN A1 5 4 0 1 8 87 65 22