Eindsprint ODIK A1 te laat ingezet

In een matige wedstrijd heeft ODIK A1 niet voor een stunt weten te zorgen tegen titelfavoriet Wageningen A1. Ondanks een eindsprint in het laatste kwartier, die de A1 terugbracht van 10-15 naar 14-15 ging het fysiek sterke Wageningen er verdiend met de punten vandoor.

Voor de derde week op rij kon de A1 van start in dezelfde opstelling. Met Richard Punt en Tirza weer wedstrijdfit op de bank lijkt er langzaam een einde te komen aan de blessureproblemen die het zaalseizoen tot nu toe kenmerken. Janneke leek nog even onzeker te zijn, maar zaterdagochtend kwam de bevestiging dat ook zij gewoon kon spelen.

De aangewezen scheidsrechter kwam zonder afmelding niet opdagen, dus het was nog even de vraag of de wedstrijd wel door kon gaan. Om 14.45, de originele aanvangstijd, kwam Gerrit Schaap binnenlopen. Hij bleek bereid te zijn de wedstrijd te fluiten. Zonder warming-up, in geleende scheidsrechterskleren en op de schoenen van de Wageningen coach floot hij enkele minuten later in voor het begin van de wedstrijd.

ODIK kwam hierbij snel op voorsprong. Joska werd onjuist afgestopt bij haar doorloopbal. Stefan had geen problemen met deze strafworp en tekende voor 1-0. Uit een korte kans, welke Wageningen met name de 1e helft veelvuldig creëerde, stond het al snel 1-1. Ook Ard werd onreglementair afgestopt waardoor Janneke vanaf 2,5 meter aan mocht leggen: 2-1. Na de 2-2 uit wederom een korte kans kwam ODIK nog één keer op voorsprong door een korte kans van Stefan. Hierna nam Wageningen het initiatief over.

Met drie treffers op rij leek Wageningen de wedstrijd snel te willen beslissen. ODIK A1 leek niet lekker in het spel te zitten, wat deels de verdienste van het verdedigend sterke Wageningen was. De spitsen van ODIK werden vakkundig uitgeschakeld en het is knap te noemen dat ODIK zo lang in de wedstrijd is gebleven. De basis hiervoor werd gelegd door een tomeloze inzet van de gehele ploeg. Daarbij mocht men niet klagen dat veel van de fysieke overtredingen die Wageningen maakte op de strafworpstip belandden.

Tot aan de rust kon ODIK aanklampen. Stefan (2x) en Janneke zorgden voor de Barneveldse productie, terwijl ook Wageningen nog twee goals meepakte: 6-7. Duidelijk was dat men bij Wageningen niet tevreden was over deze eerst helft. De frustraties werden regelmatig geuit en dit gaf ODIK het gevoel dat er wat te halen viel in de tweede helft.

Stefan opende na drie minuten de score in de tweede helft, maar direct gecounterd door twee tegentreffers  pakte Wageningen wederom het initiatief. Tot 10-11 kon ODIK volgen, maar hierna moest men toezien hoe Wageningen uitliep naar 10-15. Met nog een kwartier te gaan leek de achterstand te groot, maar met de enorme werklust die de A1 al het gehele seizoen kenmerkt en de verse inbreng van Richard Punt, Tirza (voor het eerste terug na haar enkelblessure) en Mascha (al de 17e speler die dit seizoen minuten maakt in de A1) werd een ultieme poging gedaan.

Verdedigend had men de zaken in de slotfase beter op orde en kwam Wageningen minder gemakkelijk tot goede kansen. Met een opportunistisch spelletje probeerde de A1 de hechte Wageningse defensie te slechten. Met name de invalbeurt van Richard Punt pakte goed uit; met een afstandsschot en een korte kans had hij een groot aandeel in de inhaalrace van ODIK. Helaas werden er in de slotfase van de wedstrijd nog twee strafworpen gemist. Mede hierdoor kwam de A1 niet verder dan 14-15.

De inhaalrace was dus net niet genoeg om de punten in eigen huis te houden. Wellicht had de ploeg op basis van inzet een puntje verdiend, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Wageningen vandaag misschien toch een maatje te groot was. Samen met Victum gaan zij uitmaken wie kampioen zal worden in deze 1e klasse.

Voor ODIK staan nu de drie belangrijkste wedstrijden van de heenronde op het programma. Vooraf werden de komende drie duels bestempeld als de wedstrijden waarin men punten moet pakken. Dat de A1 na 4 wedstrijden op een 3e plaats staat is zeer knap, maar dit is niets waard wanneer de komende wedstrijd(en) verloren gaan. Als eerste wacht Dindoa in Ermelo, een ploeg die nog puntloos onderaan staat. Dat zij hier graag verandering in wil brengen blijkt uit de sterke wedstrijd die Dindoa afgelopen weekend tegen Victum op de mat legde. Met 10-12 kwam het sterke Victum goed weg in Ermelo. ODIK A1 is dus gewaarschuwd, 100% scherpte is weer vereist om met een goed resultaat terug te keren in Barneveld.

De stand na 4 speelrondes:

1 Wageningen A1 4 4 0 0 8 67 39 28
1 Victum / IGCN A1 4 4 0 0 8 73 50 23