Zelfs bezoek Sint helpt B1 niet aan punten.

Ondanks dat vorige week de B1 de eerste punten binnen haalde, was het spel en verloop van de eerste zaalwedstrijden goed genoeg om met goede moed af te reizen naar Wageningen. Dat het een zware middag zou gaan worden wisten we. Wageningen had immers met dubbele cijfers van Antilopen gewonnen en Antilopen had de eerste wedstrijd weer van ons de punten afgesnoept.

Terwijl de voorbespreking in volle gang was, werd er hard op de deur van de kleedkamer gebonsd, en kregen we uit één of and’re (onverwachte) hoek een hart onder de riem gestoken.
Sint bleek ook in Wageningen te zijn om ODIK B1 aan te moedigen, en we vonden een gedicht en artistiek ingepakte mandarijnen voor de deur!

Beste B1,
Sinterklaas gaat ook dit jaar niet aan jullie voorbij
Wij denken aan jullie, dat maakt je vast heel blij
Als je zo vlak voor een wedstrijd een aanmoediging hoort
Dan moet je wat doen, waardoor je beter scoort

Maar wat moet je die ODIK-snoetjes nu dan geven?
Iets waardoor de tegenstander extra gaat beven
Misschien iets extra’s voor in de rust
Iets wat een ieder vast graag lust

Waardoor zal ODIK B1 nu sneller gaan?
Wij dachten eerst gewoon aan een banaan
Maar lekkerder is misschien een mandarijn
Waardoor jullie in de tweede helft vast nog beter zijn!

Een spetterende eerste helft, daar hopen we op
Daarna een niet te spannende tweede, dat lijkt ons top
Zodat het publiek rustig van jullie kan genieten
Hup! Zeggen jullie grootste fans, de Sint en de Pieten.

Met Jasper (reservebeurt) en Nina (C1) op de bank, begon de wedstrijd met een 1-0 achterstand door een doorloopbal van de heer van Jesse. Daarna had Jesse zijn tegenstander helemaal in bedwang. Om en om scorend kwam ODIK met goals van Rick (stip), Cees (schot) en Wouter (doorloopbal) op de voorsprong, waarmee ook gerust zou gaan worden. Doelpunten waren schaars. De verdedigingen van zowel ODIK als Wageningen hadden hun zaakjes goed op orde.

De tweede helft startte voor ODIK erg goed, met een doorloopbal van Nienke. Jammer genoeg kwam Wageningen weer op gelijke hoogte door twee schoten.
Rick kon ODIK nog eenmaal op voorsprong zetten met een korte kans onder de korf, maar daarna was het Wageningen die drie keer op rij scoorde. Zuur was dat op een stand van 6-5 een doorloopbal, door de verder prima leidende scheidsrechter, onterecht afgekeurd werd wegens snijden, waarna meteen de 7-5 aan de andere kant viel.
De heer van Jesse werd gewisseld voor een langere versie, waardoor Jesse wat minder makkelijk kon rebounden voor Cees. Jasper werd klaargestooomd om dat vak te ondersteunen, maar helaas kwam dat vak in de verdediging terecht.      Liesbeth wist er gelukkig nog een doorloopbal, en dus de 7-6, uit te persen. Jammer genoeg werden in de laatste paar minuten niet altijd de beste keuzes gemaakt, waardoor de overwinning voor Wageningen niet meer echt in gevaar kwam.
Weer een prima wedstrijd, vooral verdedigend, die weer door een korte mindere fase geen punten oplevert. Maar als ODIK B1 zo blijft spelen, komt dat vanzelf! Slachtoffer daarvan moeten dan onze buren van Spirit B1 worden, die zaterdag om 10 uur bij ons te gast zijn.

En daar was ook Sint na de wedstrijd het mee eens…