ODIK wint wéér

ODIK - AKC Almelo Na de winst van vorige week bij Oost-Arnhem staan de korfballers van ODIK er goed voor in de overgangsklasse. Ondanks een misstap tegen Tweemaal Zes maken de Barnevelders de beste seizoenstart in de overgangsklasse in de clubhistorie mee, nog niet eerder stonden de Barnevelders er zo goed voor. Om die start een goed vervolg te geven was het zaak dat de Barnevelders zaterdag in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter AKC uit Almelo de punten in eigen huis zouden houden.
De formatie van Adriaan van Dijk kan bouwen op een solide basis. De kracht van het ploeg zit hem in het uitgebalanceerde team dat week op week het uiterste van zichzelf vraagt. Zo startte de ploeg afgelopen zaterdag functioneel en gedecideerd aan de wedstrijd met AKC. De Barnevelders waren in de openingsfase verre weg de beste ploeg. Kans op kans werd gecreëerd en over verschillende schijven kwamen de Barnevelders tot scoren. Zowel de dames als de heren deden afgelopen zaterdag een duidt in het zakje. Op een stand van 6-1 waren er al vijf verschillende doelpuntenmakers bij de Barnevelders. Waar bij ODIK de treffers gemakkelijk binnen vielen duurde het even voor de gasten uit Almelo op stoom kwamen. Langzaam werd het een wedstrijd waar ook de gasten een rol in speelden. Hoewel ODIK de voorsprong ogenschijnlijk gemakkelijk in stand hield scoorde beide ploegen tot aan de rust ongeveer even vaak.
Na de rust was het voor de Barnevelders zaak om de opgebouwde voorsprong weer uit te bouwen en zo de wedstrijd zo vroeg mogelijk te beslissen. Kort na de rust leek ODIK de goede weg in te slaan met een treffer van Florien van de Kuilen. De speelster uit het eerste van ODIK met verre weg de meeste ervaring bij de dames speelde een voortreffelijke wedstrijd. Met goed steunend werk en vier treffers waarvan enkele op belangrijke momenten was ze goed op dreef. De uitploeg was echter niet van plan om vroegtijdig te capituleren. Een inhaalslag van AKC die bijna de hele tweede helft duurde zorgde uiteindelijk voor een ongekend spannend slot aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. ODIK had in de tweede helft moeite om verdedigend de Almelo’ers van scoren af te houden waardoor het zaak was zelf te blijven scoren. Op de belangrijke momenten in de tweede helft lukte dat ook. Onder andere via de aanvallend vaak onnavolgbare Luuk van de Kuilen, goed voor acht treffers, wist de ploeg de voorsprong te behouden. De beslissende 23-21 kwam kort voor tijd van de hand van Gilbert Punt. Het werd in de laatste minuut nog wel 23-22, maar de overwinning van de Barneveldse korfballers kwam niet meer in gevaar.
Met de overwinning van zaterdag en enkele verrassende uitslagen in de rest van de poule staan de Barnevelders nu met nog drie andere ploegen op een gedeelde eerste plek.
Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen 8x, Gilbert Punt 5x, Florien van de Kuilen 4x, Hugo van Woudenberg, Yasha van katenbroek, WIllianne Davelaar, Corne Jonker, Else de Vries, Regina Mulder 1x.
Bron: BarneveldseKrant.nl

Bekijk ook de foto's op Actiefotografie.nl