ODIK volwassener in Arnhem

Oost Arnhem – ODIK
 
De Barneveldse korfballers gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij Oost-Arnhem. Een geduchte tegenstander die een week eerder, enigzins verrassend, wist te winnen van Rohda.
De Barnevelders verloren een week eerder zelf, na een niet al te overtuigend optreden, van Tweemaal Zes.
   De wedstrijd van afgelopen zaterdag was vanaf het begin af aan een mooie strijd. Aftastend kwamen de ploegen tot een 5-5 tussenstand en bleef het tot aan de rust stuivertje wisselen.
Enkele snelle aanvallen achter elkaar leverden de thuisploeg een kleine voorsprong op 5-8. ODIK was echter niet onder de indruk en wist verdedigend bij te schakelen. Via snelle onderscheppingen kwam de ploeg gemakkelijk onder de druk uit en kon aanvallend wat terug doen. De rust werd bereikt bij een stand van 14-13 in het voordeel van de thuisploeg.
 
In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. De ploegen gingen redelijk gelijk op en konden elkaar niet definitief afschudden. Oost-Arnhem leek op een stand van 21-19 met nog enkele minuten te spelen wel een grote stap in de goede richting te hebben gedaan. ODIK kon echter bouwen op wat meer ervaring dan de thuisploeg. De Barnevelders behielden ondanks de tijdsdruk de rust in de aanval. Vooral via speerpunten Gilbert Punt en Luuk van de Kuilen maakten de Barnevelders het verschil. Waar het jeugdige collectief uit Arnhem wat foutjes maakte profiteerde ODIK optimaal. De winst ging met 21-23 mee terug naar Barneveld. Volgende week speelt ODIK om 18:40 uur thuis in de Veluwehal tegen AKC Almelo.
 
Doelpuntenmakers: Gilbert Punt 9x, Luuk van de Kuilen 8x, Hugo van Woudenberg 3x, Corné jonker 2x, Regina Mulder 1x.

Bron: BarneveldseKrant.nl

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen