ODIK B1 pakt eerste winst in de zaal.

Na de wedstrijden tegen Antilopen (uit) en DVO (thuis) mocht ODIK B1 afgelopen zaterdag aantreden tegen Sparta.

Hoog tijd voor twee punten, want beide eerste wedstrijden gingen verloren. Niet dat het er niet in zat, maar zowel tegen Antilopen als DVO, werden periodes met erg goed korfbal afgewisseld met periodes waarin weinig meer leek te lukken. Daarbij kwam ook nog eens dat Ilva, na een lange knieblessure, in haar eerste wedstrijd in de basis tegen DVO ongelukkig op haar pols viel, waardoor zij weer een aantal weken op de bank plaats moet nemen met een zware polskneuzing.

Tegen Sparta afgelopen zaterdag was het de beurt aan Jesse op naast Ilva op de bank plaats te nemen. Hierdoor startte het vak van Wouter, Jasper, Vera en Nienke in de aanval. Logisch gevolg hiervan was dat dus Cees, Rick, Liesbeth en Rosilde in de verdediging startten.

Met mooie en goede aanvallen, werd Sparta in de eerste helft meteen onder druk gezet. Ook de verdediging stond goed en scherp te verdedigen, waardoor Sparta eigenlijk alleen met schoten onder druk kon nemen. Zowel aanvallend als verdedigend werden bijna alle rebounds gewonnen. De paar schoten die Sparta echter kon nemen, zaten jammer genoeg, ondanks de druk wel bijna allemaal. Maar toch kon er met een mooie stand van 8-4 in het voordeel van ODIK gerust worden.
Waard om apart te vermelden, was het reboundwerk van Jasper en Rick. Met slim en goed uitblokken, wonnen ze bijna ieder duel en wisten ze beiden de eerste helft vanuit de rebound te scoren.

De tweede helft was het zaak om de goede lijn door te trekken, zodat de overwinning niet in gevaar zou komen. Dat liep echter wat anders dan gepland. Het spel bleef in tegenstelling tot vorige wedstrijden redelijk tot goed. Dat was al winst. Alleen de bal vertikte het om door de korf te gaan. Daardoor kon Sparta langzaam maar zeker dichterbij kruipen, zodat een paar minuten voor tijd een stand van 9-8 op het scorebord stond. Gelukkig werd er in deze minuten niet meer gescoord en bleven de twee punten in Barneveld. Belangrijke punten, in een poule waarin het lijkt alsof iedereen van elkaar kan winnen en verliezen.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Wageningen, die met 5 punten uit 3 wedstrijden op de tweede plaats staat.