Zegereeks ODIK A1 beëindigd na thriller in Houten

Waar ODIK A1 in de eerste twee competitiewedstrijden al wist te verrassen leek het er ook vandaag lang op dat het team van coach Marcel voor een stunt zou zorgen in de uitwedstrijd tegen Victum A1. Tot 10 minuten voor tijd stond er nog een gelijke stand op het scorebord, maar daarna sloeg Victum toe en hield de twee punten alsnog in Houten: 19-16.

Zoals gebruikelijk werd de trainingsweek van ODIK A1 weer verstoord. Dit keer gelukkig geen blessures, maar een brandmelding waardoor een groot deel van de donderdagtraining overgeslagen moest worden. Gelukkig konden we deze week eindelijk twee wedstrijden op rij in dezelfde opstelling starten. Tegenstander van vandaag was Victum; een ploeg die op het veld nog van zaalhoofdklasser De Meeuwen A1 wist te winnen en haar eerste twee competitiewedstrijden ruim wist te winnen. We konden ons dus voorbereiden op een zware pot.
 
Dat ODIK A1 besefte dat ze 100% scherp moesten zijn bleek wel uit de openingsfase. Victum werd overbluft en na 10 minuten stond er een 1-5 voorsprong voor de Barnevelders op het scorebord. Positief hierbij was weer dat er over verschillende schijven werd gescoord. De goed uitgespeelde kansen werden door 5 verschillende spelers afgerond.
 
Helaas kon niet voorkomen worden dat de schutters van Victum langzaam in de wedstrijd groeiden. Met drie rake afstandstreffers verkleinde Victum de achterstand naar 4-5. Mandy bewees dat ze na haar blessure op de goede weg is door met haar 2e treffer weer een 2-puntsmarge te noteren. Met een afstandstreffer vond Victum weer de aansluiting, maar toen brak weer een goede ODIK periode aan. Joska, Janneke en Manon tilden met 3 treffers de stand naar 6-9. Helaas konden we verdedigend de scherpte in de laatste 8 minuten niet vasthouden, want door twee korte kansen en een doorloopbal van Victum gingen we de rust in met een 9-9 gelijke stand.
 
Dat Victum niet zo veel tegenstand had verwacht bleek met name uit het intimiderende gedrag van 1 Victum speler. Ard en Richard van Ginkel werden stelselmatig uitgescholden en bedreigd met termen die niet op de ODIK site thuishoren.
 
De rust werd gebruikt om even tot rust te komen nadat men 30 minuten lang letterlijk voor elke bal heeft gestreden. Het tactisch plan voor de tweede helft werd opgesteld en afgesproken werd om in ieder geval scherper uit de kleedkamer te komen als vorige week tegen Telstar.
 
Dit lukte deels, want ondanks dat het initiatief in de scores nu bij Victum lag, stonden we na 12 minuten in de tweede helft nog steeds op gelijke hoogte: 12-12. De inbreng van Manon mag hierbij zeker niet onvermeld blijven. Normaal gesproken weinig te vinden op de scoreformulieren, maar ontzettend belangrijk voor het team vanuit haar dienende rol. Vandaag was zij ook scorend van groot belang en tekende voor 4 ODIK treffers.
 
Na de 12-12 maakte Richard Punt zijn rentree na zijn vervelende knie blessure. Hij liet meteen zien er zin in te hebben en maakte met een mooi afstandschot de 12-13. Met nog 15 minuten te gaan een Barneveldse voorsprong. De spanning in het veld nam grote vormen aan en de scheids kwam ogen en oren tekort om alles te kunnen volgen. De sfeer werd ook steeds grimmiger met overtredingen en het aanhoudende verbaal over de grens gaan van een Victum heer.
 
Met twee afstandstreffers kwam Victum weer aan de goede kant van de score, maar wederom Manon tekende voor de gelijkmaker: 14-14. De beste speler aan Victum zijde wist met twee treffers een twee puntsmarge te noteren en Victum leek met nog 8 minuten te spelen de wedstrijd te gaan beslissen. In een reboundduel tussen Richard van Ginkel en zijn heer maakte de Victum speler de eerste overtreding. De scheids wilde afwachten op voordeel, maar toen bleek dat Richard dusdanig werd gehinderd dat hij geen balbezit hield werd alsnog gefloten voor een vrije bal. Het korte lontje van Victum bleek uit alle reacties, zowel vanuit het veld als van het publiek. In alle schermutselingen kreeg Richard van Ginkel een gele kaart voorgehouden wegens het duwen van zijn tegenstander. Helaas kon de scheidsrechter de eerdere slaande beweging en het stelselmatige bespotten en bedreigen van Victum zijde niet waarnemen.
 
Ook Ard kreeg het zwaar de verduren vanaf de kant toen hij wilde aanleggen voor zijn vrije bal. Hij gaf het enige juiste antwoord door de kans om te zetten in een doelpunt. Direct daarna werd Cees ingebracht voor de ijzersterke Richard van Ginkel, die dusdanig was aangeslagen dat verder spelen ongetwijfeld zou zorgen voor verdere escalatie van de wedstrijd.
 
Direct na Ard’s treffer antwoordde Victum met een afstandstreffer en zo werd de tweepuntsmarge weer hersteld. Stefan verzilverde 2 minuten voor tijd nog een strafworp en zette de stand op 17-16. Helaas zou de gelijkmaker nooit vallen. In de laatste minuut nam ODIK bewust meer risico’s voor de snelle onderschepping. Victum maakte hier goed gebruik van en wist nog twee treffers te noteren waardoor de einduitslag op 19-16 kwam.
 
Helaas geen punten, maar wel een onwijs trotse coach en lovende reacties van de meegereisde ouders. ODIK A1 heeft een topwedstrijd neergezet en laat zien elke week beter te worden. Nu is het zaak alle negatieve gebeurtenissen rondom deze wedstrijd te vergeten en het positieve mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Dan wacht de volgende topploeg namelijk alweer: Wageningen A1, waar in de voorbereiding nog met 24-14 van werd verloren. Alle hens aan dek dus, maar wanneer de A1 deze vorm vast houdt en het ODIK publiek er achter gaat staan is er alles mogelijk.
 
Noteer dus in uw agenda: zaterdag 1 december om 14.45: ODIK A1 – Wageningen A1. De zaalwedstrijden van de A1 staan tot nog toe garant voor goed korfbal, een flinke portie teamspirit en strijd en hopelijk houden we met uw steun de punten volgende week in Barneveld!

Reacties  

+2 # Like!Heleen Idema 25-11-2012 20:32
Mijn facebook doet t om de een of andere reden niet, maar dit verslag 'vind ik leuk'. Leuk zo'n uitgebreid en positief verslag!

Jammer van de punten en jammer van zo'n vervelende tegenstander. Ik zal t bestuur van Victum hier deze week eens op aanspreken ;)

Ik hoop dat jullie wedstrijd zaterdag maar veel publiek mag trekken. En dat ze daarna nog even blijven zitten voor de volgende ODIK - Wageningen. ODIK 3 kan namelijk ook wel wat support gebruiken!

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen