Thuisnederlaag ODIK tegen Tweemaal Zes

De Barneveldse korfballers pakten vorige week in de eerste wedstrijd gelijk de volle winst bij KVZ in Zutphen. Met goed vertrouwen keek de ploeg dan ook uit naar de wedstrijd met Tweemaal Zes. De korfballers uit Maartensdijk speelden vorig seizoen nog hoofdklasse en zijn dit jaar in de overgangsklasse A één van de titelkandidaten. Dat werd in de eerste wedstrijd van het seizoen met een overtuigende 27-23 overwinning tegen Oost-Arnhem onderstreept.
Afgelopen zaterdag rond 18:30 uur stonden de ploegen in de Veluwehal in Barneveld tegenover elkaar. In een gezellig druk bezochte thuishal speelde ODIK in de eerste helft sterk. Met Jurian de Vos op de plek van Corné Jonker kon de thuisploeg zich in de eerste helft prima meten met de bezoekers. De Vos afgelopen seizoen overgekomen van DVO kreeg zijn eerste basisplek in de hoofdmacht bij ODIK en speelde een degelijke wedstrijd. Wel was te merken dat de vaste patronen door die wisseling wat minder vanzelfsprekend waren. Toch speelden de Barnevelders een puike eerste helft en hielden Tweemaal Zes tot aan de rust onder. De gedrevenheid van de Barnevelders kwam tot uiting in de beleving en vechtlust die aanvoerder Hugo van Woudenberg afgelopen zaterdag in het spel legde. Hoewel er voor zaalkorfbal begrippen niet veel werd gescoord konden de Barnevelders trots zijn op de 10-8 voorsprong die er in de rust op het scorebord stond.

Weinig scores na rust
Na de rust hielden de ploegen de stand lang in evenwicht. Er werd weinig gescoord en de gasten uit Maartensdijk kwamen terug in de wedstrijd. Corné Jonker werd ingebracht en met de extra reboundkracht probeerde ODIK om Luuk van de Kuilen wat meer in stelling te brengen. Hoewel er kansen kwamen voor ODIK was het Tweemaal Zes dat op voorsprong kwam. De ploeg maakte het verschil met de aanvalsdrang van enkele dames die lastig in bedwang bleken te houden. Op een stand van 12-15 met nog enkele minuten op het scorebord waren er nog kansen, maar in een doelpuntrijke eindfase werd het een 15-18 nederlaag voor de Barnevelders. Ondanks het verlies voor de Barnevelders was het een vermakelijk duel, waar strijd, mooie doelpunten en voornamelijk goede verdedigende acties te zien waren. Volgende week op bezoek bij Oost-Arnhem zal de ploeg van Adriaan van Dijk wel meer tot scoren moeten komen om de punten mee naar Barneveld te kunnen nemen.

Doelpuntenmakers: Hugo van Woudenberg 6x, Luuk van de Kuilen 4x, Willianne Davelaar, Florien van de Kuilen, Corné Jonker, Gilbert Punt, Jurian de Vos 1x.

Bron: BarneveldseKrant