ODIK 2 op bezoek bij Mia

Net als op het veld starte ODIK 2 met een uitwedstrijd in Amersfoort het seizoen. Mia won het eerste duel in de slotfase met 13-12. Afgelopen zaterdag ging de ploeg van Eric Cramer op herhaling en maakte er wederom een spannende wedstrijd van.
Na een redelijke voorbereiding in de zaal startte ook voor ODIK 2 afgelopen zaterdag de zaalcompetitie. In de voorbereiding werd het ploegen als Victum 2, DSC 2 en Arena 1 erg lastig gemaakt. Winst was er uiteindelijk alleen tegen Arena. In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen liep het allemaal wat anders. Niet helemaal compleet vanwege het afstaan van reserves aan de hoofdmacht trad ODIK 2 vol goede moed aan in de sporthal Bokkeduinen.

In de openingsfase bleek echter al snel dat het spel te onrustig was en er vooral in het aanvalsvak van Mathijs, Erwin, Mascha en Nathalie te weinig werd gecreerd. In het andere aanvalsvak liep het iets beter, kwamen er veel meer kansen maar ook daar kwamen te weinig scores uit. Het werd al vlot 5-1 in het voordeel van Mia en eenzelfde scenario als tijdens de eerste veldwedstrijd leek in de maak. ODIK herpakte zich na een kwartier en hield het verdedigend knap dicht. Aanvallend werden de kansen maar spaarzaam verzilverd en de ruststand was dan ook zeer mager 7-4 in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust besloot Eric Cramer om Herman van den Berkt in te brengen. Zijn ervaring moest voor wat rust zorgen in de aanval en ondanks dat hij een degelijke eerste helft speelde was Erwin Veen kind van de rekening. In de loop van de tweede helft kroop ODIK 2 dichterbij. Het bleef echter heel moeizaam en de scores kwamen heel stroef tot stand. Joska van de Kieft en Edwin Bos kwamen nog in de ploeg voor een extra aanvallende impuls. In de slotminuut van de wedstrijd waren er door de geleverde strijd in de tweede helft nog kansen op de gelijkmaker, maar ondanks dat het misschien verdient was geweest op basis van de inzet viel de gelijkmaker niet meer. Wederom verloor ODIK 2 met het minimale verschil van Mia; 11-10.