ODIK wint bij KVZ

KVZ - ODIK
De Barneveldse korfbalformatie startte het zaalseizoen uit bij KVZ in Zutphen. De ambities van de Barnevelders maakten het gelijk een belangrijke uitwedstrijd. De ploeg wil graag zo lang mogelijk mee strijden om de bovenste plekken. ODIK opende geconcentreerd en in hoog tempo de wedstrijd.
KVZ dat vorig jaar promoveerde vanuit de eerste klasse naar de overgangsklasse bleef bij tot 3-4, maar zag ODIK daarna overtuigend afstand nemen. Op een tussenstand van 3-9 kwam KVZ langzaam iets beter in de wedstrijd. Vanaf 4-11 kon de thuisploeg ook daadwerkelijk wat terug doen. De ploeg kroop wat dichterbij, maar de marge was groot waardoor ODIK niet direct in de problemen leek te komen. De goede fase bij KVZ en de mindere fase bij ODIK hielden echter zo lang aan dat het nog voor de rust weer een wedstrijd was. Er werd gerust bij een tussenstand van 13-15 nog wel in het voordeel van ODIK. In de tweede helft was het een spannend en zeer gelijkopgaand duel. Na twee scores van de thuisploeg lag alles weer open en konden de Barnevelders weer helemaal van voren af aan beginnen. Met scores over en weer en meerdere keren een gelijke tussenstand op het scorebord was het een spannend en vermakelijk duel voor al het aanwezige publiek. ODIK bleef steeds aan de goede kant van de score en wist uiteindelijk pas in de slotfase na tussenstanden van 19-19 en 22-23 het duel definitief te beslissen. Met 22-24 behaalden de Barnevelders na veel strijd toch de eerste twee punten van de zaalcompetitie.

Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen 8x, Gilbert punt 7x, Hugo van Woudenberg, Willianne Davelaar, Corné Jonker, Florien van de Kuilen 2x, Regina Mulder 1x.

Bron: Barneveldse Krant