ODIK A1 behaalt knappe zege bij start zaalcompetitie

Tegen de verwachtingen in heeft ODIK A1 een ruime zege geboekt in de uitwedstrijd tegen Mia A1. Waar in de veldvoorbereiding nog ruim werd verloren gingen de spelers van coach Marcel Hijnen er nu met een afgetekende overwinning vandoor: 10-16.

De A1 speelt door blessures en omstandigheden nog altijd niet in de beoogde basisopstelling. Vandaag maakte Cees, die reeds een volledige wedstrijd met de B1 achter de rug had, zijn basisdebuut in de A1. Ook tussentijdse versterking Tirza maakte haar ODIK debuut. Een debuut waar heide spelers ongetwijfeld met een glimlach op zullen terugkijken.

Het begin van de wedstrijd waren beide ploegen gelijkwaardig. Om en om scorend werd na 20 minuten een 6-6 tussenstand bereikt, waarbij ODIK continu aan de goede kant van de score stond. Opvallend was dat alle Barneveldse goals uit handen van de dames kwamen, die vandaag duidelijk een klasse beter waren dan de Mia meiden. De laatste tien minuten van de eerste helft begonnen ook Stefan en Ard zich met de score te bemoeien waardoor ODIK uitliep en met een 8-11 voorsprong de rust in ging.

Een prima tussenstand, maar ook een mooie gelegenheid om de puntjes op de i te zetten. Verdedigend kreeg Mia de kansen te gemakkelijk en ook in de aanvalsopbouw werden regelmatig verkeerde keuzes gemaakt.

Dat Stefan de boodschap had begrepen bleek uit de mooie doorloopbal uit de eerste ODIK aanval na de hervatting. Mia scoorde direct tegen uit een makkelijk gegeven strafworp waar ze, in tegenstelling tot in de eerste helft, nu wel raad mee wisten. Het duurde enkele minuten voordat er weer wat gebeurde maar toen wist Manon met een slim balletje de belangrijke 9-13 te noteren.

Mia werd verdedigend in deze fase sterker waardoor ODIK steeds meer werd gedwongen tot 1-schotsaanvallen. Gelukkig stond de verdediging in de tweede helft als een huis. Doordat Mia enkele sterke rebounders had komden ze weliswaar regelmatig herhalen, maar met de juiste druk wisten de Amersfoortse schutters vaak de mand niet eens te raken. Ook de vele wanhopige doorbraakpogingen werden perfect gepareerd. Een korte kans was dan wel raak voor Mia maar Joska herstelde direct de 4-puntsmarge met haar derde treffer van vandaag.

Het was de jongste heer, onze B1 invaller, die de wedstrijd vervolgens persoonlijk besliste. Met een slimme actie versierde hij een strafworp, waarna hij zelf met een loepzuiver afstandschot voor 10-16 tekende. Met nog tien minuten op de klok geloofde Mia er niet meer in en werd de wedstrijd uitgespeeld. Treffers vielen niet meer te noteren maar de blijdschap na afloop was daar niet minder om.

Al met al een knappe maar zeker geen onverdiende overwinning van ODIK A1. Verdedigend werd de basis gelegd voor de twee 'bonus' punten die vandaag werden behaald. Volgende week wacht een nog grotere uitdaging als Telstar op bezoek komt. Deze ploeg speelt op het veld twee niveaus hoger als ODIK A1 en wordt dan ook tot de kampioenskandidaten gerekend. Dit weekend verloren ze ruim van Victum en ze zullen er dus alles aan doen om in Barneveld de punten op te komen halen
 De A1 kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken in de jacht op de volgende bonuspunten. De wedstrijd start om 14.35 in de Veluwehal: u komt toch ook?

Scores ODIK A1:
Janneke (4), Joska (3), Manon (2), Tirza (2), Stefan (2), Ard (2) en Cees (1)