ODIK A1 speelt interessante oefenpot tegen Dalto A1

Dinsdagavond was voor de spelers van ODIK A1 een avond waar met gemengde gevoelens naar uit werd gekeken. Hoewel het een mooie uitdaging is om tegen één van de beste juniorenploegen van Nederland te spelen, waren sommige spelers toch ook wel bang voor een afstraffing. Na 60 minuten korfbal stond er echter een echter een keurige 9-17 op het scorebord, een stand die pas in de laatste 10 minuten vorm kreeg.
 
Zonder Richard Punt, die in het duel met Victum een knieblessure opliep, begonnen we om 18.45 mét schotklok aan dit duel. Er was afgesproken om gewoon lekker ons eigen spelletje te spelen, ondanks de verdedigende druk en de schotklok. Het vak met Stefan, Ard, Melissa en Manon liep goed en creëerde goede kansen. Toch was het Dalto dat de score kon openen via een afstandstreffer. Melissa wist met een slimme actie een strafworp te versieren, waar we vandaag gelukkig geen moeite mee hadden: 1-1. In het tweede aanvalsvak van Dalto liep een goede dame, die weinig tijd nodig had om Dalto op 1-3 te zetten.
 
Door sterk verdedigend werk van het vak Jochem, Richard van Ginkel, Tirza en Mandy kreeg de aanval nu echter alle tijd om aan te haken. Het werd perfect neergezet en Ard wist hier met twee afstandstreffers optimaal van te profiteren: 3-3 na 12 minuten. Toen vond Dalto het wel mooi geweest en zette flink aan. Onze aanvallen werden steeds korter en de verdediging kwam meer onder druk te staan. In 12 minuten tijd liep Dalto uit naar 3-9. Vlak voor rust verdiende Stefan nog een strafworp, welke hij zelf feilloos benutte. 4-9 was ook direct de ruststand.
 
In de rust werden kort de puntjes op de i gezet en optimistisch begonnen we aan de tweede helft. De eerste aanval van Dalto werd vroegtijdig gestoord en uit de eerste ODIK aanval tekende Ard voor de 5-9. 5 minuten later kwam ODIK zelf terug tot 7-10 na goals van Joska en weer Ard, die zijn directe tegenstander vandaag een zware avond bezorgde. Dalto antwoordde echter snel met een afstandstreffer: 7-11.
 
Dalto voerde verdedigend de druk weer op, waardoor de aanvallen stroef liepen. Vaak werd gekozen voor verkeerde schotmomenten of kwamen we in tijdnood door de schotklok. De verdediging hield echter knap stand. Vooral de duels tussen Stefan en de Dalto aanvoerder, waarbij Stefan vaak als winnaar uit de strijd kwam, en het blok van Tirza op een afstandsschot waren mooi om te zien. Helaas kon de aanval hier in deze fase niet van profiteren en na een doelpuntloze periode van bijna een kwartier was het de beste heer aan Dalto zijde die de ban brak. De laatste tien minuten leek de echte scherpte weg te zijn bij ODIK en kwam Dalto nog 5 keer tot scoren. Doordat Janneke en Joska beide nog een stip meekregen klonk het eindsignaal bij 9-17 in het voordeel van Dalto A1, vorig jaar nr. 2 van Nederland.
 
Een knappe pot van ODIK A1, tegen een betere tegenstander. Door keihard te werken voor elke bal en als team te opereren wisten we echter 50 minuten lang in het spoor te blijven van Dalto. Complimenten voor de hele groep zijn dan ook op zijn plaats. Zaterdag volgt nog een laatste oefenwedstrijd en dan lijkt ODIK A1 klaar voor een zware zaalcompetitie, waar handhaving de doelstelling is.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen