Die Haghe - ODIK

Na de ruime overwinning van een week eerder tegen rivaal Dindoa stond afgelopen zaterdag de ontmoeting met Die Haghe op het programma. In Den Haag ontmoette ODIK een gelijkwaardige tegenstander, die voor eigen publiek de nederlaag van een week eerder recht wilde zetten. Na zes speelrondes staan beide ploegen op een gedeelde tweede plek en zou de winnaar zich bij de start van de zaalcompetitie zich ‘best of the rest’ mogen noemen. DSC uit Eindhoven staat namelijk ongeslagen aan kop en lijkt in ieder geval in de stand een klasse apart de eerste helft van dit veldseizoen.

Zaterdag begon de wedstrijd duidelijk met een gretiger en geconcentreerder Die Haghe. ODIK liet zich in de openingsfase verrassen door de felheid en daadkracht van de thuisploeg. De thuisploeg wist gekoppeld aan scherpte in de afronding ook gelijk een groot verschil op het scorebord te zetten. Onder andere doordat ODIK geen vat kreeg op een van de heren van Die Haghe liep het verschil op tot 10-4. ODIK wist nog wel iets terug te doen en had met de rust eigenlijk op 10-7 moeten staan, maar zag een 100 procent kans gemist worden vanaf de strafworp stip.

In de tweede helft was het voor ODIK zaak om het eigen spel te blijven spelen. Terug naar de basis en met lange aanvallen en veel herhalingen een gat slaan in de verdediging van Die Haghe. Een gat van vier treffers is met nog 35 minuten te spelen geen onoverkomelijk verschil. Belangrijk was wel dat een aantal verdedigende omzettingen er voor moesten zorgen dat de aanvallers van Die Haghe afgestopt werden. Het duurde even voordat dit het gewenste effect opleverde en pas vanaf 13-7 kwam ODIK meer en meer in de wedstrijd. Een fase waarin Die Haghe niet tot scoren kwam en de Barnevelders onder andere via Luuk van de Kuilen naderden tot op 13-11 was het gevolg. Op het moment dat Die Haghe klaar leek voor een stevige mentale tik wist de ploeg zich toch te herpakken. Op 14-11 was de wedstrijd met nog een kleine tien minuten te gaan nog altijd niet beslist, maar was het geloof op een goede afloop aan ODIK zijde wel flink afgenomen. Toen op een stand van 14-12 de thuisploeg wederom het verschil naar drie bracht was de wedstrijd wel beslist. De Barnevelders verloren voor de derde keer dit seizoen met twee treffers verschil, grappig detail is dat dit ook voor de derde keer met exact dezelfde stand is; 15-13.

Een matige start heeft de Barnevelders afgelopen zaterdag de kans op een goed resultaat gekost. Hierdoor staan de Barneveldse korfballers met de zaalcompetitie voor de deur op een gedeelde derde plek en zullen ze na de zaalcompetitie flink moeten strijden om in de subtop mee te draaien. Er is namelijk een grote middenmoot ontstaan waar ook de Barnevelders nu deel van uitmaken.

Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen 4x, Gilbert punt 3x, Hugo van woudenberg, Willianne Davelaar 2x, Florien van de Kuilen, Regina Mulder 1x.