Scherpe tweede helft bezorgt ODIK A1 ruime overwinning

ODIK A1 heeft in Hoevelaken een gemakkelijke overwinning geboekt op een zeer jong Telstar. De ruststand was ondanks goed spel slechts 1-4, maar in de tweede helft trok ODIK alle registers open en werd Telstar compleet weggespeeld: 2-16.

ODIK had een onrustige week achter de rug, met eerst de drukte van het schoolkorfbaltoernooi, verschillende blessures en Richard die donderdag afwezig was op de training. Richard van Ginkel trainde mee en startte tegen Telstar ook in de basis en maakte hiermee zijn basisdebuut in de A1
 
De stand op de ranglijst deed al vermoeden dat we vandaag een maatje te groot zouden zijn voor onze tegenstander. Dit bleek in de wedstrijd ook al snel. Na 6 aanvallen had Telstar slechts 1 schot gelost en aanvallend werd kans op kans gecreëerd, mede door een uitblinkende Richard vanuit de rebound. Zijn vakgenoten Jochem, Loraine en Joska konder echter onvoldoende profiteren van alle geboden kansen, na een kwartier stond het slechts 0-1 door een goal van Jochem. Richard nam toen zelf het heft in handen en scoorde uit een doorloopbal de 0-2. Binnen enkele minuten wisten Ard en Janneke de stand op te voeren naar 0-4 en kwam het vak Richard van Ginkel weer in de aanval. De eerste helft was de afronding echter matig en gescoord werd er dan ook niet meer, althans niet door ODIK. Ondanks het zeer goede verdedigende werk van het andere vak wist een Telstar heer van ver te scoren: 1-4.
 
De ouders langs de kant vroegen zich in de tweede helft af wat er in de rust in de thee zat, het eerste kwartier vielen de goals als rijpe appels. In de eerste aanval scoorde Richard direct een doorloopbal. Manon en Janneke tekenden binnen twee minuten voor 1-6 en 1-7, en daarna kwam ook Joska los met 2 mooie afstandstreffers. Ook Ard voegde 2 goals toe aan het doelpuntentotaal voordat wederom Joska van afstand voor 1-12 zorgde; dit alles binnen 15 minuten. Een foutje in de verdediging leverde Telstar een strafworp op waar zij wel raad mee wisten. Dit zou hun enige wapenfeit in de tweede helft zijn. Ard beantwoorde de tegentreffer met een slimme kans achter de korf, direct gevolgd door een treffer van Stefan: 2-14. Hiermee was de grootste dadendrang van ODIK voorbij, alleen Jochem en Richard van Ginkel wisten nog tot scoren te komen waarmee de eindstand op 2-16 uitkwam.
 
Tevreden gezichten bij spelers, coach en publiek over de tweede helft. De ruime overwinning zorgde er voor dat de stemming er goed in zat. Na afloop ging de hele A1 naar Driebergen om Dalto 1 te zien winnen van PKC 1 in de Ereklasse. Na een heerlijke zelfbereide maaltijd bij Marcel thuis legden de mannen een kaartje, vragen de mannen zich nog steeds af wat de vrouwen nou precies aan het doen waren en werd later op de avond het Dalto feest onveilig gemaakt. Het bleef nog lang onrustig in Driebergen…
 
Scores ODIK A1:
Ard (4), Richard van Ginkel (3), Joska (3), Jochem (2), Janneke (2), Manon (1) en Stefan (1)

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen